Totul despre sex: Exploreaza-ti clitorisul

22-01-2009 00:00


sex

Ce este, unde este localizat si, cel mai important, cum functioneaza? Sfaturi atat pentru femei, cat si pentru barbati.


Ce este clitorisul?
Este un organ sexual foarte sensibil, deoarece este traversat de numeroase terminatii nervoase. Prin stimularea lui, o femeie ajunge foarte repede la orgasm.

Unde este localizat?
Clitorisul se afla deasupra vaginului. Este un organ sexual destul de mic, iar marimea lui variaza, in functie de cat de excitata este femeia. Este acoperit de o membrana fina, care se decaloteaza atunci cand este stimulat.

Cum functioneaza?
La fel ca la penis, varful clitorisului este partea cea mai sensibila. Atunci cand femeia este excitata, acesta se umple cu sange, devenind foarte sensibil la atingere, la fel ca organul sexual masculin. Asa ca, domnilor, sa va intre bine in cap ca, pentru o femeie, nu penetrarea asigura cei mai multi fiori, ci stimularea clitorisului. Atentia voastra ar trebui sa se concentreze mai mult pe aceasta zona.

Ce trebuie sa faceti?
Fiind un organ foarte sensibil, acesta reactioneaza in mod diferit la diversi stimuli ca frecatul, sarutul, linsul sau suptul. Stimularea directa sau prea tare este dureroasa si deloc placuta. Asa ca e indicat sa tratezi clitorisul cu foarte mare grija.

Fiecare persoana are metodele ei de a se excita. Asa ca daca nu esti sigur ce-i face placere partenerei, intreab-o, nu fi orgolios. Se poate intampla ca ei sa nu-i placa ce-i faci, dar sa nu te corecteze de teama sa nu te jigneasca. Unele femei prefera o atingere mai usoara, in timp ce altele vor una mai ferma. Oricum, trebuie sa retii ca majoritatea prefera sa le stimulezi initial in jurul clitorisului si numai dupa ce s-au excitat bine de tot sunt pregatite pentru atingere.
 
Daca ai o relatie deschisa si nu ai probleme in a comunica cu partenerul, e bine sa impartasesti cu celalalt cele mai ascunse dorinte. Daca o intrebi ce anume ii face placere, cu siguranta iti va fi recunoscatoare ca poti sa o satisfaci in felul in care isi doreste ea cel mai mult.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO