Testosteronul sau de ce femeile gasesc barbatii atragatori

28-09-2009 00:00


sex

Fie ca ii place sau nu preludiu, ca vrea sa "marcheze" sau ca e indragostit de partenera, pana la urma legendara potenta masculina tine de hormoni. Ei dicteaza in pat!

Testosteronul si potenta sexuala

Unul dintre cei mai importanti si mai cunoscuti hormoni este testosteronul. El e raspunzator pentru disponibilitatea partenerului in pat, dar si de puterea lui de seductie si atractie, de libido sau de cat dureaza preludiul. Pe lista se afla si masturbarea si gradul de satisfacere al partenerei.


Testosteronul aduce... masturbare

Pe la inceputul pubertatii, fiecare barbat incepe sa isi dea seama de ce ii poate pielea din punct de vedere sexual. Un barbat care are testosteron din plin va avea si o dorinta mai mare de sex. Acum, barbatul e in faza de auto-descoperire si incepe sa isi cunoasca propriul corp. Isi da seama cat si cum se excita, iar asta il va ajuta mai tarziu, in satisfacerea partenerei.


Testosteronul e responsabil cu atractia

Femeile au propria parere despre libidoul si potenta barbatilor, pe baza felului in care se comporta acesta. Nu e cea mai buna metoda si singura. Oricand pot exista si suprize placute, dar si neplacute.

De cele mai multe ori, feromonii ne arata care e potentialul sexual al celui vizat. Ca si femeile, barbatii secreta hormoni prin pori. Produsii chimici ai acestora, feromonii, emit "o dara" de atractie, care transmite un mesaj catre partener. "Aroma" nu are un miros anume, dar are o mare influenta in legarea unei relatii sexuale. Cercetatorii au aratat chiar ca suntem atrasi de unii oameni de sex opus datorita acestor feromoni, desi nu ne place in mod specific cum arata.

Barbatii cu sarm au mai mult testosteron

In cele mai multe cazuri, testosteronul influenteaza si aspectul exterior al barbatului. Acesta e mai musculor, mai bine construit si in forma mai buna decat ceilalti masculi.

Partea negativa

Exista si un aspect negativ, reprezentat de parul in exces, care creste mai gros si mai repede decat la un barbat care nu are atat testosteron. Hormonul influenteaza si forma si trasaturile fetei, care sunt mai ascutite, iar "marul lui Adam" e mai dezvoltat.

Citeste mai multe pe www.intimatemedicine.ro
 

Sursa: intimatemedicine.com

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO