Medicii, alarmati de efectul sexului asupra fetelor tinere

Ultima actualizare: 01-11-2012 19:23
Depresie

Un studiu realizat de cativa cercetatori australieni a scos la iveala faptul ca una din trei tinere sufera cel putin o data in viata de depresie dupa ce intretine relatii sexuale cu partenerul.

Mai mult, 10% dintre ele se confrunta cu aceasta problema in mod constant.

Romanii, in liga campionilor la sex. Afla cine este codas!

Studiul a fost realizat de un grup de oameni de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Queensland.

"In conditii normale, actul sexual si perioada imediat dupa determina reactii pozitive atat la nivel fizic, cat si psihic. Cu toate acestea, persoanele care se confrunta cu disforia post-coitala resimt o stare de tristete, melancolie, anxietate si iritabilitate, imediat dupa actul sexual", a declarat unul dintre autorii studiului, doctorul Robert Schweitzer.

Cel mai des afectate de aceasta problema sunt femeile tinere, insa cercetatorii vor sa dezvolte studiul si sa vada daca acest tip de depresie este intalnita si la alte grupe de varsta.

"Pofta de sex a oamenilor e in crestere". Cum explica specialistii

Se pare ca disforia post-coitala poate fi un efect al rusinii, al sentimentului de vinovatie sau, in unele cazuri, poate fi provocata de abuzuri sexuale din trecut.

Doctorul Robert Schweitzer a declarat ca urmatorul pas al cercetarii este observarea unei posibile corelatii intre personalitatea femeilor si acest tip de depresie, potrivit www.news-medical.net.

Ce legatura exista intre lacrimile femeii si apetitul sexual al barbatilor

Studiu: Excesul de sex oral poate duce la forme grave de cancer

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO