"Steagul" sus sau jos? Vezi cat de "ferma" e sexualitatea romanilor

19-10-2009 00:00


Harta sexualitate Romania

Pentru ca ne-am saturat de sondajele despre viata politica, politicieni sau criza economica, o companie privata de medicamente a realizat un studiu despre increderea in propria sexualitate masculina si fermitatea erectiei.

Foarte multe probleme isi pot gasi rezolvarea in pat, iar expertii cred ca si temuta criza economica isi poate gasi sfarsitul in asternuturi, astfel cresterea increderii in propria sexualitate joaca un rol esential.

Concluziile studiului au demonstrat faptul ca 76% dintre barbatii romani considera capacitatea de a oferi partenerei satisfactie sexuala, ca fiind cel mai important element al increderii barbatului in propria sexualitate.

Studiul a demonstrat, de asemenea , ca increderea in propria sexualitate se rasfrange si asupra vietii sociale a barbatului; 96% dintre subiectii barbati si femei considera ca lipsa increderii in propria sexualitate, ca urmare a tulburarilor de erectie, influenteaza si viata sociala, nu doar viata sexuala a barbatului.

Absenta increderii in propria sexualitate are un impact negativ asupra increderii in sine si a respectului de sine, reducand practic increderea globala.

Acest aspect confirma studiul anterior care a demonstrat ca lipsa fermitatii erectiei contribuie la scaderea increderii globale. In plus, peste 60% dintre adultii care au participat la studiu considera ca absenta increderii in propria sexualitate constituie pentru barbati un adevarat obstacol in calea mentinerii unei relatii de succes, procent semnificativ crescut fata de media din Europa (45%).

Scala Fermitatii Erectiei
Erection Hardness Scale (EHS) este un instrument comod de evaluare a DE de catre pacient, care ofera un limbaj comun pacientului si medicului specialist, in vederea diagnosticarii corecte a DE (Disfunctie Erectila).
EHS este o scala cu patru grade:
• ‘Grad 1’ - penisul este marit de volum dar nu este in erectie.
• ‘Grad 2’ - penisul este in stare erectila dar nu este suficient de ferm pentru penetrare.
• ‘Grad 3’ - penisul este rigid, capabil de penetrare, dar fermitatea nu este completa.
• ‘Grad 4’ - penisul este in erectie si complet rigid, iar raportul sexual este satisfacator pentru ambii parteneri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO