Sexul din razbunare, metoda de refacere tot mai folosita de tineri dupa o despartire urata

29-01-2014 10:50


relatii

Cercetatorii de la Universitatea din Missouri au descoperit ca 35% dintre studentii care se despart de perechea lor apeleaza la asa-numitul “sex din razbunare”, pentru a face fata mai bine situatiei.

Un studiu recent al cercetatorilor din Missouri arata ca “sexul din razbunare” devine un adevarat fenomen in randul tinerilor, care se folosesc de asta aproape ca de un remediu, scrie New York Daily News.

Lynne Cooper, psiholog in cadrul universitatii, si Lindsay Barber, studenta acesteia, alaturi de care a fost condusa analiza, au studiat 170 de student care trecusera recent printr-o despartire. Participantii au completat rapoarte lunare, in care detaliau emotiile pe care le aveau in aceasta perioada, dar si activitatea sexuala din tot acest timp si motivatia din spatele ei.

35% dintre respondent au recunoscut ca au avut relatii intime ca sa isi revina dupa o relatie esuata, in timp ce alti 25% spun ca s-au culcat cu alte persoane ca sa se razbune.

“In concordanta cu credinta populara privind relatiile sexuale de dupa despartiri si cele avute din razbunare, acestea au loc pentru ca subiectii fac fata mai usor stresului in acest fel si isi revin mai repede. Asemenea comportament este mai des intalnit imediat dupa despartiri si scade in timp”, se mai arata in studiu.


 

Sursa: New York Daily News

VIDEO PROTVPLUS.RO