Prezervativele feminine - nefolosite din ignoranţă sau prejudecăţi?

Ultima actualizare: 06-10-2012 20:51
Prezervative

Inventată încă din 1993, noua metodă contraceptivă este folosită la o scară restrânsă.

La cincisprezece ani de la intrarea pe piaţă, prezervativul feminin rămâne puţin cunoscut publicului larg, în ciuda eficienţei de a proteja împotriva SIDA şi a altor boli cu transmitere sexuală.

"Este un scandal ruşinos, născut din ignoraţă şi inerţie, care durează de 15 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Oxfam International, Farah Karimi, într-o declaraţie de presă din cadrul Conferinţei Internaţionale SIDA desfăşurate săptămâna trecută în Mexic. "Dacă ar fi apelat la această metodă, milioane de femei ar fi evitat contaminarea cu virusul HIV, sarcini nedorite şi s-ar fi implicat în procesul de contracepţie."

Primul prezervativ feminin a fost dat spre vânzare în Statele Unite în anul 1993, sub aprobarea FDA (Food and Drug Administration) şi este confecţionat din poliuretan, având la ambele capete câte un inel flexibil. O nouă versiune din latex a fost confecţionată, însă nu a primit încă aprobarea FDA.

Cauzele lipsei receptivităţii în rândul publicului sunt promovarea foarte mică şi costul ridicat. Un prezervativ feminin este de 18 ori mai scump decât unul masculin.

În 2007, 25.9 de milioane de prezervative feminine au fost vândute în toată lumea, o creştere semnificativă comparativ cu anul 2005, când s-au vândut numai 14 milioane, potrivit Avert.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO