"Nasterile virgine" din SUA. Una din 200 de femei, "insarcinata fara sa aiba relatii sexuale"


Ultimul update: Vineri 11 August 2017 13:07
Data publicarii: Miercuri 18 Decembrie 2013 14:13
Categorie: Erotic
sarcina

Un studiu privitor la sanatatea sexuala, publicat in British Medical Journal, dezvaluie ca una din 200 de femei din Statele Unite sustine ca a ramas gravida, fara sa aiba relatii sexuale.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 7870 de femei cu varste intre 15-28 de ani, in perioada 1995-2009, relateaza www.independent.co.uk.

Cercetarea publicata in numarul din decembrie al British Medical Journal arata ca 45 din totalul femeilor participante au sustinut ca erau virgine dupa ce au ramas insarcinate si ca "nu au apelat la asistenta tehnologica sau medicala pentru reproducere".

VEZI SI: CASTIGA SUPER PREMII: Afla cum poti pune mana pe 25.000 de euro de Craciun si Anul Nou!

Pe scurt, au ramas insarcinate fara relatii sexuale (intercurs vaginal) sau fertilizare in vitro. "Nasterea virgina" sau "partenogeneza" poate avea loc la unele specii de animale sau de plante si este o forma de dezvoltare a unui organism dintr-un ovul nefecundat.

 Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord care au analizat datele obtinute in urma studiului au stabilit ca fetele care sustineau ca sunt "gravide virgine" impartaseau caracteristici similare.

31% dintre ele au sustinut asa numitul "juramant de castitate" prin care, din motive de obicei religioase, au promis sa nu intretina relatii sexuale. 45% dintre ele au marturisit ca au vorbit rar sau niciodata cu parintii despre relatii sexuale si metode contraceptive.

De asemenea, 28% dintre "mamele virgine" intervievate au indicat ca nu stiau suficiente informatii despre sex sau metode contraceptive pentru a vorbi la randul lor cu fiicelor lor.

Autorii studiului intitulat "Ca o virgina (mama)" spun ca asemenea convingeri - imposibile din punct de vedere stiintific - arata ca cercetatorii trebuie sa fie atenti la modul in care este interpretat propriul comportament. Memoria slaba, credintele si dorintele ii pot face pe oameni sa prezinte informatii gresite cercetatorilor.

 

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO