Cum ar fi daca ai putea sa cumperi dragoste... la sticla?

26-01-2009 00:00


love potion

Creai ca potiunile magice care aduc dragostea exista doar in povesti? Mai nou, cercetatorii ne promit dragoste... la picatura.

 
Dragostea poate sa fie explicata ca o serie de evenimente neuro-chimice la nivel cerebral, pretinde Larry Young, profesor la Universitatea Atlanta. Emotiile si comportamentul specifice rasei umane sunt prezente inclusiv la animale. De exemplu, studiile arata ca oxitocina, un hormon care functioneaza ca neurotransmitator la creier, isi face simtita prezenta si la coioti, pe care ii face sa aiba relatii puternice unii cu ceilalti. E greu sa crezi ca animalele pot sa simta dragoste materna, precum oamenii? Deci, ar fi imposibil sa existe si o formula chimica a dragostei? 

Oxitocina, drogul dorintei

La oameni, oxitocina creste nivelul increderii si abilitatea de a simti ceva pentru alti oameni. Creierul contine sute de semnale din molecule. Fiecare molecula functionaeaza in arii diferite, iar profesorul Young crede ca cercetarea oxotocinei va duce la intelegerea sentimentului de dragoste si va putea chiar sa il foloseasca asa cum vrea. Problemele din casnicie, dragostea doar de o singura parte si alte necazuri ar putea sa isi gaseasca rezolvarea cu un pic de... oxitocina.

Deja exista parfumuri care contin acest hormon, dar continutul e prea scazut pentru a functiona ca afrodisiac. Desi cei care l-au folosit spun ca si-au gasit mult mai usor parteneri de sex.

Sursa: intimatemedicine.com

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO