Criza economica loveste si in...dormitor! Americanii nu mai au chef de sex

10-05-2010 00:00


sex

In vremuri de criza, apetitul sexual al multora dintre locuitorii tarilor care au avut de-a face cu instabilitate si probleme economice a scazut considerabil.

Un sondaj realizat in Statele Unite a aratat ca, in ceea ce-i priveste pe americani, problema este una cat se poate de reala: atat femeile, cat si barbatii nu mai au chef de sex.

In perioada 2004 - 2009, procentajul americanilor de peste 45 de ani care au facut sex macar o data pe saptamana a scazut dramatic, cu aproximativ 10%, dupa cum arata un sondaj AARP.

Numarul femeilor aflate in aceasta situatie a scazut de la 43% la 32%, in timp ce in cazul barbatilor a scazut de la 49% la 41%.

"E dificil pentru unii oameni sa se simta sexy si pregatiti pentru o noapte de amor cand le este teama sa nu-si piarda casa, mai ales daca si-au pierdut deja locul de munca", spune Pepper Schwartz, sexolog la Universitatea Washington, in Seattle.

21% dintre cei barbatii intervievati si 11% dintre femei au admis insa ca si-au inselat partenerul, iar 12% au recunoscut ca au aflat pe pielea lor cum e sa fii tradat. In mod surprinzator, insa, doar foarte putini dintre cei care au trecut prin astfel de situatii spun ca raul facut a fost ireparabil.

40% dintre ei spun ca aventura lor sau a partenerului nu a afectat relatia, iar 30% declara ca aceasta a cauzat doar tensiune temporara. Doar in 6% dintre cazuri raul facut a fost considerat "ireparabil".

Sursa: Reuters

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO