Ce-i face pe barbati sa-si piarda mintile? Femeile frumoase, desigur!

10-05-2010 00:00


cuplu

Este demonstrat stiintific! Un studiu recent arata ca o simpla conversatie cu o femeile atragatoare, chiar il poate face pe un barbat sa nu mai poata judeca bine.

Barbatii care au avut o discutie chiar si de cateva minute cu o femeie pe care au gasit-o cel putin frumoasa au avut rezultate mult mai slabe la testele care masoara functia cognitiva a creierului, comparativ cu cei care au avut intalniri cu doamne mai putin atragatoare.

Exista si o explicatie! Barbatii, in dorinta de a le impresiona pe reprezentantele sexului frumos, isi folosesc resursele cognitive atat de mult, incat la finalul conversatiei nu prea mai sunt in stare sa judece.

Daca barbatii au o astfel de reactie, nu acelasi lucru este valabil si pentru femei care nu sunt afectate deloc de intalnirile cu barbatii care arata bine.

Si asta, pentru ca barbatii sunt programati de la natura sa se gandeasca mai mult la oportunitatile de a-si construi o relatie decat femeile.

Studiul a pornit de la un caz pe cat de bizar, pe atat de adevarat. I s-a intamplat chiar unui psiholog de la Universitatea Radboud din Olanda. A incercat atat de mult sa impresioneze o femeie atragatoare pe care nu o cunoscuse pana atunci, incat dupa intalnirea cu ea nu a mai fost in stare sa-si aminteasca nici macar propria adresa, in momentul in care femeia l-a intrebat unde sta.

Cercetatorii au demonstrat ca, practic, omul isi folosise toate resursele cognitive pentru a da bine in fata doamnei si pentru moment a suferit o “pierdere temporara de memorie”.

Ca sa vada daca este valabil si in cazul altor barbati, oamenii de stiinta au recrutat 40 de studenti heterosexuali, si au constatat ca li se intampla la fel.

Au repetat cercercetarile si pe femei, in cazul carora au ajuns la concluzia ca au o minte la fel de limpede si inainte si dupa o astfel de intalnire incitanta.

“Cand un barbat intalneste o femeie frumoasa este concentrat asupra functiei de reproducere. O femeie, in schimb, cauta si alte atribute cum ar fi veniturile, varsta si tandretea. Doar felul in care arata un barbat nu este sufficient pentru a cuceri o femeie”, spun cercetatorii.

Sursa: The Telegraph

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO