Cat e de importanta virginitatea?

06-11-2009 00:00


prezervative

Cine e primul partener? Cine isi pierde virginitatea mai devreme- femeile sau barbatii? E greu sa convingi pe cineva sa faca sex? Cum te simti dupa prima experienta? Sunt multe intrebari cand vine vorba de virginitate.

Pentru barbati

Cand vorbesti despre prima ta experienta sexuala, te gandesti in primul rand la pierderea virginitatii. O experienta diferita pentru barbati si femei. Parca termenul de "pierdere a virginitatii" nici nu se aplica barbatilor. De ce? Pai, baietii vad in prima experienta ceva de castigat, nu de pierdut. E ca un talisman despre care se spune ca e foarte important pentru viitorul sexual al barbatului, pentru ca arata, intr-un fel, de ce este el in stare.

Pentru femei

In schimb, pentru femei, pierderea virginitatii nu conteaza neaparat la ce varsta se intampla, atata vreme cat este cu cine trebuie si in circumstantele potrivite. Femeile au simtul romantic mult mai dezvoltat, iar amintirile legate de prima experienta sexuala trebuie sa fie luminoase si sa nu le faca sa fie stanjenite. Daca la baieti, e "cu cat mai devreme, cu atat mai bine", fetele nu se lasa prea usor duse de val.
 

Cum e prima oara

Primele experinte nu sunt prea grozave, mai ales pentru femei. Unele studii din anii '70 aratau, de exemplu, ca 50% dintre femei se declarau nemultumite de prima data. 40% dintre ele se simteau vinovate, le era teama de graviditate sau sa nu se afle ce au facut. Multe fete sunt ravasite de eveniment si cred ca experienta le va defini ca femei adevarate.

In cazul baietilor, studiile spun ca acestia isi pierd virginitatea cu o persoana de care nu se simt neaparat foarte atasati.

Cine initiaza sexul?

Se stie ca barbatii au dorinte mai mari si ca, de obicei, ei initiaza activitatea sexuala. Concluzia logica e ca femeile refuza sexul mai des decat barbatii. Exista studii care spun ca barbatii sunt initiatorii unei partide sexuale in proportie de 51%, in timp ce femeile doar in 12%. 16% dintre barbati au refuzat sexul, fata de 48% dintre femei. Si motivele sunt diferite. Femeile vor sex din nevoia de "dragoste si intimitate", in timp ce partenerii vor asta mai mult ca sa se relaxeze sexual.
 

Citeste mai mult pe www.intimatemedicine.com


 

Sursa: intimatemedicine.com

Tags: sex, erotic,

VIDEO PROTVPLUS.RO