Băile fierbinţi pot reduce fertilitatea masculină

28-07-2008 01:00
Sursa: oana draghici


spermatozoizi

"Masculii" care şi-au propus să conceapă un copil ar cam fi cazul să-si ia gandul de la băile fierbinţi.

Ultimele studii făcute de specialiştii în domeniu arată că băile fierbinţi de lungă durată şi în special în cadă reduc fertilitatea bărbaţilor. Numărul spermei în 5 din 11 bărbaţi suferind de infertilitate a crescut cu 491% după ce au discontinuat băile cu apa fierbinte timp de cateva luni.
Testiculele bărbatului sunt poziţionate oarecum în afara corpului, ele fiind făcute să producă spermatozoizi sănătoşi la o temperatură mai scăzută decat funcţionează normal restul organelor. Vara, de asemenea nu este un anotimp benefic pentru conceperea copiilor, deoarece sunt mai putini spermatizoizi în această perioadă. Şi asta, datorită căldurii.Un bărbat care îşi doreşte să conceapă un copil ar fi de preferat să evite mersul pe bicicletă, ţigările, saunele, chiar şi munca în condiţii de temperatură ridicată. Calitatea spermei îşi revine după evitarea expunerii la temperaturi ridicăate.
Sperma va fi de calitate mai proastă în funcţie de durata băilor şi cat de fierbinte este apa.
Un studiu, publicat în Journal of the Brazilian Society of Urology arată că şi căldura provenită de la laptop şi purtarea lenjeriei de corp stranse pot fi cauze ale infertilităţii. Sperma se produce mai bine în condiţii răcoroase.

Sursa: oana draghici

VIDEO PROTVPLUS.RO