(P) Epilare definitivă laser. Ce trebuie să știi despre această procedură modernă și populară?

(P) Epilare definitivă laser. Ce trebuie să știi despre această procedură modernă și populară?

Epilarea definitivă laser este o procedură la care apelează din ce în ce mai multe femei sau chiar bărbați care doresc să scape într-un mod rapid și confortabil de părul nedorit din anumite zone.

 

 

Cât de definitivă este de fapt epilarea definitivă? Epilare definitivă laser diodă sau epilare definitivă IPL? Ce să aleg? Epilarea definitivă se poate realiza și vara? La ce rezultate să mă aștept dacă apelez la epilare laser și care sunt beneficiile acestei metode de epilare. Cât costă epilarea definitivă laser în România?

Cu ajutorul specialiștilor de la aBeauty Clinique ®, cea mai mare rețea de estetică și înfrumusețare noninvazivă din România, vom încerca să răspundem la principalele întrebări pe care probabil și le pune orice persoană care dorește să apeleze la epilare definitivă laser.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ce este epilarea definitivă laser?


Epilarea definitivă laser, cunoscută în limba engleză și sub denumirea de ”laser hair removal”, este o procedură de îndepărtare a părului nedorit din anumite zone prin expunerea pielii la pulsații luminoase laser. Aceste pulsații laser au ca obiectiv distrugerea foliculului de păr și împiedicarea creșterii părului în zona epilată definitiv.

Înainte de a fi lansată pe piață ca procedură comercială în anul 1995, epilarea definitivă laser diodă a fost îndelung testată timp de 20 de ani, iar primele teste au fost realizate la Massachusetts General Hospital.

De-a lungul timpului metodele de epilare definitivă laser au evoluat și au beneficiat de recenzii, studii de siguranță și studii de eficiență, studii care au fost publicate în literatura dermatologică de specialitate, conform Wikipedia.

 

Cât de definitivă este epilarea definitivă?


Noțiunea de epilare definitivă este un termen popular doar în România deoarece atunci când această procedură a fost lansată pentru prima oară a fost promovată sub această denumire pentru a transmite mult mai rapid la ce face referire.

Totuși, specialiștii în epilare definitivă laser din clinicile aBeauty Clinique ® susțin că termenul corect ce ar trebui folosit este de epilare laser sau epilare IPL, în funcție de tehnologia de epilare utilizată.

Epilarea laser diodă este o procedură de epilare mult mai eficientă decât alte metode de epilare, iar acest lucru nu îl contestă nimeni. Majoritatea bărbaților și femeilor care apelează la epilare definitivă laser o fac datorită confortului sporit pe care această procedură îl oferă, a timpului mai scurt între ședințe sau chiar a timpului mai scurt petrecut în clinica de epilare.

Un alt atu important al epilării laser este siguranța și precizia acesteia, iar în final, obținerea unor rezultate definitive pe zona ce se dorește a fi epilată definitiv. Cu alte cuvinte, epilarea laser poate fi denumită relativ și epilare progresiv definitivă pentru că rezultatul final tinde către îndepărtarea totală și permanentă a părului din zonă.

Epilare definitivă laser diodă vs epilare definitivă IPL


Există mai multe metode de epilare definitivă. Printre aceste metode de epilare definitivă se numără epilarea definitivă laser diodă, epilarea definitivă IPL, epilarea definitivă SPL, epilarea definitivă prin electroliză sau epilarea definitivă acasă cu aparate de epilare cu lumină intens pulsată ce pot fi cumpărate din comerț.

Epilarea definitivă IPL sau SPL se bazează pe o tehnologie de lumină intens pulsată, la fel ca și aparatele de epilare IPL pentru acasă ce pot fi comandate online. Deși tehnologia IPL are rolul ei în anumite afecțiuni ale pielii, aceasta nu se mai ridică de mult la nivelul performanțelor unui laser.

Tehnologia de epilare definitivă IPL se regăsește de obicei în majoritatea saloanelor de epilare definitivă din România deoarece este o tehnologie de epilare definitivă mai ieftină și mai ușor de cumpărat de proprietarii saloanelor respective datorită prețului scăzut de achiziție de la furnizorii de aparate de epilare definitivă.

Un aparat de epilare definitivă laser diodă bun, precum Formatk Magma Spark sau o platformă laser Magma, creată tot de compania Formatk, cu toate certificările și avizările necesare precum CE sau FDA presupune o investiție importantă, însă reprezintă și o investiție care va aduce rezultate bune pacienților fără ca aceasta să se devalorizeze în timp.

Sunt puține clinici în România care oferă epilare definitivă laser diodă de generație nouă cu dispozitivul Formatk Magma Spark, însă partea bună este că această companie are un distribuitor oficial în România, aEstet Technology, iar clinicile de estetică de top s-ar putea dota în scurtă vreme cu o astfel de aparatură avansată.

Un dispozitiv de epilare definitivă laser performant oferă clienților și pacienților rezultate mult mai bune mai rapid, deoarece comparativ cu IPL, epilarea laser are mai multă putere controlată ce poate ținti foliculul pilos.

În plus, sistemele de epilare laser Formatk Magma Spark țintesc căldura direcționat către foliculul pilos și nu către tegument, așa cum se întâmplă în cazul tehnologiei mai ieftine, IPL. Acest lucru înseamnă că sistemul laser acționează cu putere și precizie exact acolo unde trebuie și nu afectează nimic în jur.

De asemenea, spre deosebire de sistemele de epilare laser, aparatele de epilare IPL penetrează la un nivel mai superficial, iar acest lucru înseamnă că firele mai groase și mai profunde nu sunt tratate în mod corespunzător.

Există diferențe și între aparatele de epilare definitivă laser diodă, pentru că nu toate reușesc să țină pasul cu tehnologia și să ofere aceleași beneficii chiar dacă se denumesc laser. Spre exemplu, sistemul laser Formatk Magma detectează nivelul de melanocite de pe suprafața epilată, distribuind automat puterea laserului oferind siguranță și protecție împotriva arsurilor sau depigmentărilor în timp ce oferă rezultate vizibile ale procedurii de epilare.

Epilarea definitivă se poate realiza și vara?


Epilarea definitivă laser cu aparatul de epilare laser Formatk Magma Spark se poate realiza în siguranță și vara. Acest lucru este posibil datorită reglajului automat al puterii și datorită tehnologiei laser avansate.

Și alte metode de epilare definitivă laser pot fi realizate vara în siguranță, cu alte aparate de epilare laser, însă diferența siguranței, preciziei și a rezultatelor este calibrarea aparatului.

Majoritatea evaluării unui fototip cutanat se face în saloanele de epilare ”din ochi”. Specialistul se uită la persoană și decide că acea persoană este fototip 3, de exemplu. Astfel, reglează puterea aparatului de epilare pentru respectivul fototip, indiferent de zona de pe corp.

Această metodă de evaluare a fototipului cutanat nu este tocmai o metodă profesionistă, deoarece fototipul cutanat al unei persoane nu poate fi evaluat ca un tot unitar. Acesta diferă în funcție de zona corpului.

De exemplu, fototipul cutanat și nivelul melanocitelor de pe zona brațelor sau antebrațelor diferă de fototipul cutanat și de nivelul melanocitelor din zona inghinală deoarece aceste două zone corporale sunt expuse diferit la soare pe tot parcursul anului. Cu un serviciu de epilare definitivă laser diodă performant ce are capacitatea de a detecta nivelul melanocitelor, puterea și precizia vor fi optime și vor acționa potrivit.

În ceea ce privește tehnologia mai ieftină, IPL, epilarea definitivă IPL nu este recomandată pentru a fi realizată vara, mai ales pe suprafețele ce urmează a fi expuse la soare. Riscul epilării IPL vara este de depigmentare a pielii din zona respectivă.

Pentru siguranță, vara și în orice anotimp specialiștii recomandă alegerea unei soluții performante de epilare definitivă laser.

Rezultate și așteptări legate de epilarea definitivă laser


Atunci când apelezi la epilarea laser, merită să știi care sunt așteptările corecte și care este numărul de ședințe de epilare definitivă de care ai nevoie pentru a atinge rezultatele dorite.

Părul uman are trei faze de evoluție. Faza de creștere a părului se numește faza anagen și se mai regăsește pe internet sub numele de fază anagenă. Faza catagen, denumită și etapa catagenă, este faza regresivă a părului. Iar etapa telogen, denumită și etapa telogenă, este faza de repaus a creșterii părului.

Prin urmare, singura fază de evoluție a părului unde orice metodă de epilare definitivă are efect este faza anagen, respectiv faza de creștere a părului. Atunci foliculul pilos poate fi țintit și distrus. În cadrul unei ședințe de epilare definitivă laser, procedura este atât de eficientă încât peste 85% din foliculii piloși aflați în faza anagenă sunt distruși, iar epilarea definitivă are o rată mare de succes.

Totuși, pentru că nu toți foliculii piloși dintr-o anumită zonă sunt în momentul unei ședințe de epilare definitivă în faza anagenă, sunt necesare mai multe ședințe pentru efecte maxime, astfel încât să fie ”prinși” toți foliculii piloși ai respectivei zone de puterea laserului diodă.

De asemenea, este bine de știut că nu toate zonele corpului uman au frecvențe identice ale fazei anagen (de creștere) a părului. De aceea, există posibilitatea ca în zona feței, de exemplu, să fie necesare mai multe ședințe de epilare pentru că părul din acea zonă intră mai rar în faza anagen. Iar în zona picioarelor să fie necesare mai puține ședințe, pentru că pur și simplu din punct de vedere biologic, există mai mulți foliculi piloși în faza anagen.

Rezultatele epilării definitive se vor observa încă după primele ședințe, deoarece firele de păr se vor subția și vor fi mai rare. Însă pentru rezultate optime sunt recomandate pachete de câte 6 ședințe per zonă.

De obicei clienții de epilare definitivă laser obțin rezultate bune după 6 ședințe, însă aleg să întrețină aceste rezultate cu ședințe de întreținere de epilare definitivă laser care au ca scop neutralizarea potențialilor foliculi piloși noi ce mai pot apărea în zona respectivă sau care nu au fost distruși la ședințele din pachet.

Care sunt benficiile epilării definitive laser diodă

 

Atunci când cauți prețuri epilare definitivă te aștepți probabil ca epilarea definitivă să fie scumpă. Epilarea definitivă nu este deloc scumpă și este un serviciu la îndemâna tot mai multor bărbați și femei care se îngrijesc bine.

De asemenea, pe termen lung, epilarea definitivă se poate dovedi chiar o procedură de epilare ieftină și prietenoasă cu mediul înconjurător.

După pachetul de ședințe realizat nu mai este nevoie să aplici alte metode de epilare cu excepția ședințelor de epilare definitivă de întreținere de care discutam mai sus, ceea ce înseamnă pe viitor costuri 0 cu epilarea sau costuri minime cu epilarea.

Un alt avantaj, care este în același timp și prietenos cu mediul înconjurător, este confortul oferit de epilarea definitivă laser într-o clinică de estetică.

Imaginează-ți că nu mai trebuie să faci drumuri atât de des la salon, că zona epilată laser este fresh oricând și că nu mai trebuie să-ți faci griji pentru nimic, că nu mai trebuie să suporți durerile provocate de vechile metode de epilare și că nu mai dai bani pe produsele de epilare, pe aparatele de epilare IPL pentru acasă sau pe consumabilele din plastic și metal care poluează planeta ori de câte ori le arunci.

Tot la capitolul beneficii poate fi trecut și disconfortul redus pe care epilarea definitivă laser o oferă.

Spre exemplu, aparatul de epilare definitivă laser Formatk Magma Spark este dotat cu un aplicator laser avansat de 808 nanomilimetri ce oferă o răcire automată la 4 °C pentru un plus de confort în timpul epilării.

Totodată, dimensiunea mărită a aplicatorului menționat face tot procesul de epilare definitivă mai rapid și mai eficient, generând un plus de confort și de timp câștigat atât pentru client cât și pentru clinica de epilare ce are în dotare un astfel de dispozitiv laser avansat.

Poți regăsi aparatura de epilare definitivă laser de nouă generație Formatk Magma Spark momentan în rețeaua națională de clinici aBeauty Clinique ® din România, respectiv în orașe precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea sau Timișoara și se estimează că până la finalul anului și alte clinici de estetică și înfrumusețare premium din România vor investi în dotarea locațiilor lor cu astfel de aparate de ultimă generație.

Cât costă epilarea definitivă laser diodă


Plecând de la premiza că un client ar dori să aleagă o metodă premium de epilare definitivă pentru a beneficia de cea mai bună tehnologie și rezultate, analizând prețurile la epilare definitivă laser diodă în orașe precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea sau Timișoara, prețurile pentru o ședință de epilare definitivă pornesc de la 272 lei pentru o zonă mică de epilare a corpului.

Prețul pentru o ședință de epilare definitivă în zona axilelor, una dintre cele mai populare zone în care clienții aleg epilarea definitivă laser se situează în zona de 396 lei. Mediile sunt calculate la prețurile de listă pentru epilare definitivă, fără a fi luate în calcul promoțiile la epilare definitivă.

Spre exemplu, un client va alege oricum un pachet de 6 ședințe pentru prima oară când achiziționează epilare definitivă pentru o zonă. Din start, acest abonament la epilare definitivă laser îi va oferi un discount semnificativ față de prețul pentru o ședință individuală. Un pachet de epilare definitivă axile de 6 ședințe poate costa ca preț de listă 1090 lei, iar acest lucru înseamnă un preț de doar 182 lei per ședință, ceea ce e total diferit și mult mai avantajos față de prețul de 396 lei despre care menționam mai sus.

De asemenea, ofertele la epilare definitivă merită urmărite pentru că unele promoții la epilare pot oferi și reduceri de până la 30% la epilare laser sau ședințe cadou de epilare la achiziția unor pachete. Pentru a duce calculul estimativ până la capăt, o reducere de 30% aplicată unui pachet de epilare definitivă axile de 1090 lei, oferă un preț de doar 763 lei per pachet, adică un preț de doar 127 lei per ședință.

Aceste calcule relevă faptul că până și epilarea definitivă laser diodă cu tehnologie de top se poate dovedi o procedură de epilare accesibilă și la îndemâna oricărei persoane cu venituri medii sau cu venituri peste medie.

Atenție, calculațiile de preț și exemplele de preț au fost valabile la data publicării acestui articol. Pentru prețurile la epilare definitivă recomandăm consultarea ofertelor la epilare definitivă ale saloanelor și clinicilor de estetică și înfrumusețare.

Se crede că cele mai solicitate zone pentru epilarea definitivă sunt axilele, mustața, zona inghinală, zona interfesieră, picioarele și antebrațele. Bărbații aleg de obicei epilarea definitivă a pieptului sau epilarea definitivă a spatelui.

Pentru a beneficia de epilare definitivă laser diodă cu un maximum de rezultate, zona ce urmează a fi epilată definitiv cu laser trebuie îngrijită cu 2-4 săptămâni înainte prin ras cu lama, fără smulgerea firului de păr sau alte proceduri de epilare ce presupun smulgerea.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.