Romania Te Iubesc: Salvati de o mana intinsa

×
Codul embed a fost copiat

Intinde o mana celui in suferinta, ca sa poti oferi o sansa. E un principiu dupa care s-a ghidat o tanara brasoveanca. La numai 19 ani, a luat in plasament doi baieti care cerseau pe strada, iar cand s-au asezat la casa lor, a adoptat si o fetita.

Se intampla in anul 2003. Avea 19 ani si era in primul an de facultate. In acea zi se afla la Timisoara in vizita la iubitul ei. Stateau la o terasa cand, la masa lor a venit un baietel si le-a rostit textul pe care il spune tuturor.

I-a dat de mancare si l-a intrebat unde locuieste. Era uimita de faptul ca baiatul parea ingrijit si era foarte politicos. In doua cuvinte copilul i-a spus ca tatal il trimite la cersit pentru ca n-au bani. El e somer, iar mama bolnava.

A doua zi Cati s-a dus la el acasa. Fara prea multe cuvinte, tatal a fost de acord sa i-l dea in ingrijire daca fata ii dadea banii castigati de Rafael intr-o luna. Mai mult i-a cerut sa-l ia si pe Elvis, fratele mai mare si el trimis pe strazi la cersit.

Din acel moment, tanara fata avea sa devina mama a doi baieti de 10 si 11 ani. Pentru ca intre ei nu era o diferenta de varsta de 18 n-a putut sa-i adopte, dar statul a fost de acrod sa-i dea in plasament.

A fost un impuls de moment, fara sa gandeasca la ea, la viitorul ei a pus mai presus binele copiilor. I-a dus in casa parintilor ei din Brasov, cu gandul ca nu vor putea sta prea mult acolo.

Cati a inteles ca intr-un fel e singura. Doar ea si copiii ei. Baietii erau suficient de mari ca sa-i inteleaga sacrificiul. Muncea de dimineata pana seara sa adune bani sa inchirieze un apartament al lor. Pana intr-o zi cand i-a anuntat ca se vor muta intr-un apartament. Au luat-o de la zero pentru ca nu aveau nimic. Era pentru prima data cand ei se simteau ca o familie. Cati le era mai degraba prietena,

Pe baietii i-a inscris la scoala pentru ca desi erau clasa a treia nu nu stiau sa scrie si sa citeasca. Incet incet punea pe picioare o familie si doar visul de a-i vedea la casa lor i-a dat putere in momentele in care se descurcau greu cu banii.

Ca sa-i invete sa fie responsabili ii ducea uneori in orfelinate sa le daruiasca micutilor abandonati dragoste si cadouri. Acolo aveau sa o intalneasca pe Teresa. O fetita de un an abandonata de mama ei in maternitate.

In momentul in care Teresa a ajuns in casa lor, Elvis si-a asumat rolul de frate mai mare. Avea grija de sora lui si facea treburile casei.

Au existat si momente grele in relatia lor. Intr-una din zile baiatii au hotarat sa se intoarca la familia lor din Timisoara pentru ca fratii mai mari le promisesera ca-i vor lua la munca in strainatate si vor castiga mii de euro.

Cand au ajuns acolo si-au dat seama ca facusera o gresala. Cand au ajuns acasa, la Timisoara, si-au dat seama ca s-au intors in timp. Tatal, neschimbat, mama bolnava grav, internata in spital. In doar catve zile si-au dat seama ca familia lor e la Brasov si s-au intors.

Acesta a fost testul lor. Momentul de adevar. Certitudinea ca vor ramane impreuna pentru totdeauna. Si fiecare incercare i-a unit si mai mult. Ultima lovitura a venit din partea proprietarului apartamentului care a refuzat sa le mai prelungeasca contractul de inchiriere. Cati a gasit o solutie de moment: se vor muta, toti, intr-o garsoniera. Din nou o vor lua de la zero. Dar baietii sunt convinsi ca pana la urma mama lor se va descurca.

Elvis si Rafael au fost salvati din lumea copiilor care traiesc pe strazi. Sunt aproape 70.000. Pioni pe tabla de sah a autoritatilor care ii muta dintr-o lege la alta si cai de bataie pentru parintii care ii exploateaza. In lumea civilizata micutii sunt salvati de lege, iar parintii platesc. La noi, copii isi platesc parintii sa nu-i mai bata, sa aiba grija de ei.

Cati a salvat doar doi, insa e sigura ca povestea lor ar putea salva mii de suflete care cer in fiecare zi ajutor. La semafor, pe strada sau pe undeva pe la o terasa.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Romania Te Iubesc: Flori
Romania Te Iubesc: Flori "romanesti", importate direct din Olanda!

Ce fac romanii cu 22 de milioane de euro? Cumpara flori! Numai in Bucuresti, in zi de sarbatoare, vanzarile se ridica la 3,5 milioane de fire.

Romania, te iubesc: Alex Dima despre
Romania, te iubesc: Alex Dima despre "zona crepusculara" Fastaci

Ceea ce se intampla la Fastaci pare o poveste demna de Dosarele X: 28 de miliarde investite in mormane de moloz si pereti infiltrati cu apa, iar autoritatile se disculpa si se acuza intre ele.

Romania Te Iubesc: La Fastaci se fura viitorul
Romania Te Iubesc: La Fastaci se fura viitorul

In Romania exista locuri in care banii dispar peste noapte cu acte in regula. Unii ii spun investitie, altii frauda. Depinde de unghiul din care privesti.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.