Romania, te iubesc: Romanii, tot mai stransi cu usa creditelor ipotecare

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri
Romania, te iubesc

Anca Nastasi prezinta o ancheta despre situatia datornicilor la banci din Romania, in comparatie cu cei din alte state din fostul bloc comunist: Ungaria, Cehia si Polonia.

Conform Bancii Mondiale, nu mai putin de 7,4% dintre romani traiesc in saracie lucie, iar ce este si mai grav este faptul ca gradul de saracie este asteptat sa creasca in acest an in mediul urban cu 40%.

Avand in vedere aceste previziuni mai mult decat pesimiste, este de la sine inteles ca cel mai mult vor avea de suferit cei care au credite. Oricat ar parea de greu de crezut, romanii nu sunt cei care o duc cel mai rau din acest punct de vedere.

In timp ce polonezii s-au imprumutat in zloti si dobanzile lor nu au crescut, iar cehii nu s-au inhamat la rate mai mari de 40% din venituri, ungurii s-au imprumutat cu nemiluita si sunt evacuati de banci din casele ipotecate.

Drama traita acum de oamenii care stau cu frica-n san ca vor ramane fara caminul mult visat nu poate fi pusa pe seama unui singur vinovat. Bancile sunt acuzate de lipsa de transparenta, in timp ce clientii, din dorinta de a obtine suma ceruta, au semnat contracte fara sa fie atenti tocmai la clauzele care ii subjuga acum.

Romania, te iubesc: Marire si decadere la Bran!

Secretul pare a fi insa respectarea unei vechi zicale: aceea de a nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma. Afla cum de a fost posibil ca romanii sa contracteze credite pentru care sa se indatoreze si 70% din salariu si care a fost strategia, buna sau rea, adoptata de Cehia, Ungaria si Polonia.

Romania, te iubesc: Aur si noroi pentru sportivii romani!

Romania, te iubesc: Aur si noroi pentru sportivii romani!

FULLSCREEN
Romania, te iubesc: Romanii, tot mai stransi cu usa creditelor ipotecare
  • /

Sursa: Pro TV

poluare

Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE

Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"

Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"

Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet

Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata

Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania

RTI

Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni

Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an

Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"

Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi

Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"

Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"