Romania, te iubesc: Ovidiu Ene, romanul neaos ajuns american bogat

29-05-2009 00:00


Romanii par sa aiba un dar special de a scapa de oamenii care si-ar putea pune talentul si mintea la bataie in sprijinul tarii. Pentru noi e o pierdere, pentru ei, un pas inainte.

 

E povestea multor romani care au plecat din tara plini de lehamite si care au reusit, rapid, printre straini.

Un businessman prosper alungat din Buzau de mafia locala a ajuns, in cativa ani, milionar in America si sufletul comunitatii romanesti din Las Vegas.

In gradina unui ranch din Las Vegas, gospodarie pe romaneste, un roman sare in sus de bucurie. In America, Ovidiu Ene are suficiente motive sa se declare multumit: are o echipa de fotbal, o familie fericita, mai multe masini de lux cu numele echipei din Giulesti pe numar, o afacere de milioane, multi prieteni si un caine.

Le luam pe rand. Ovidiu Ene a pus prima data piciorul in tara faguduintei in primavara lui '98. Inainte de ajunge in America, Ene a cunoscut succesul si in Romania. In anii '90 avea o afacere cotata la peste 1 milion de dolari in Buzau - un engros si un post de radio.

Despre ce s-a intamplat in Romania nu vrea sa-si mai bata capul si sa dea amanunte. A lasat totul si a luat-o de zero in America.

Ca amintire, cand s-a pus pe picioare, a cumparat o bucata din terenul unde a locuit prima data.

Cateva saptamani a tot sondat piata, iar in cele din urma a mirosit cum ar putea sa le ia banii americanilor. Si asa a inceput o afacere de familie.

Toata familia a inceput sa mesteresca aranjamente florale: trandafiri, crizanteme, garofite, orhidee, orice isi dorea americanul, romanul rupea din ghiveci si executa.

Pentru impresie, primele flori le-au vandut imbracati in costumatia de la nunta. Iar comenzile au inceput sa curga. Dupa cativa ani de flori si coroane a trecut la imobiliare.

Cumpara si vinde casele pierdute de americanii care nu si-au mai achitat ratele la banci. Iar multi dintre clieni sunt romani.

Modest, romanul nostru se lauda ca a rupt gura targului si a ajuns prin primii in Las Vegas.

Chiar daca se sarbatoreste ceva sau nu, in casa lui Ovidiu Ene intodeauna gasesti multi romani. Iar in casa aproape totul este romanesc.

A cumparat in Panama un teren si vrea sa construiasca o cladire romaneasca. Cea mai inalta cladire construita de un roman.

A fondat echipa Rapid Las Vegas. Rapidul are meci de doua ori pe saptamana, iar in echipa sunt romani si chinezi. La meci se strange de fiecare data si o parte din comunitatea romanilor din Las Vegas, iar o buna parte din merit ii apartine. Tocmai de aceea, i se spune "Nasul", fapt pe care si l-a trecut si pe numarul masinii, cum ii sta bine romanului.

Americanii sunt in criza. Lui insa ii merge bine, iar mai tot e mai tot timpul in vacanta.

Si daca tot si-a luat casa mare a tinut sa aiba neaparat grajd. Animalele le inchiriaza la nevoie.

Piscina si trabulina, care ii aminteste de propulsarea sa in lumea buna.

O lume in care a intrat si a tras dupa el si o parte din romanii din Las Vegas.

Iar dupa asemena relaxare campeneasca merge un joc scurt la cazinou, sa verfice daca mai tine norocul cu el. Si, bineinteles, sa tina contactul cu inalta societate.

Ovidiu Ene - o combinatie intre romanul neaos si americanul bogat. Un roman printre americani, cu milioane de dolari si o viata relaxata. A pierdut o avere in Romania, a luat-o de la zero in America, iar acum spune ca vrea sa iasa la pensie.

Tot ce se intampla in jurul lui musteste de romanism si, spune el, asa va ramane -un roman in America, intemeietorul echipei Rapid Las Vegas. Uneori inchiriaza o limuzina si isi duce echipa in oras, sa se faca vazuti si auziti, sa faca galagie, ca sa auda tot americanul ca lor le merge bine.

VIDEO PROTVPLUS.RO