Romania, te iubesc: Filipinezele, concurenta bonelor din tara noastra

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Sunt supuse, stau 24 de ore din 24 la dispozitia patronului si executa perfect ce li se cere. Sunt filipinezele care lucreaza ca bone, menajere si bucatarese la noi, pentru 400-500 de euro pe luna.

Le fac concurenta serioasa guvernantelor autohtone care cer mult si pun conditii la angajare. Dupa ce familiile Ponta sau Prigoana au lansat moda, tot mai multi parinti isi cauta dadace pentru copiii lor tocmai la Manila, in Filipine.

Antonia are 4 ani si jumatate si dupa ce a schimbat 4 bone mama ei a angajat-o pe Sandra. Ieftin n-a fost: comisioanele catre agentia filipineza, biletul de avion, toate analizele medicale, acte si vize pentru mica filipineza au costat 3500 de euro, dar acum salariul pe care Irina i-l plateste lunar Sandrei e chiar mic, fata de cat cereau bonele din tara: 400 de dolari. E adevarat ca se adauga cazarea si masa, plus bani de buzunar. Insa Irina nu regreta cheltuiala.

Cand fetita e la gradinitia, Sandra face curat, aspira, gateste, calca spala - vase si rufe, sterge geamuri. Cand e cu Antonia, nu are nici ochi, nici timp pentru altceva. Sandra va sta 3 ani in vila din Pipera si in acest timp ii va trimite toti banii mamei.

Karina si Briana si-au gasit si ele, printr-o agentie, o prietena de nadejde: si copilaroasa, si responsabila. Avantajul e ca fetele - vor, nu vor - o sa invete engleza de la Sherry Lou. Sotii Vasile sunt surprinsi de eficacitatea si discretia noii lor bone. Luana si Peter au angajat o filipineza, dupa ce s-au "fript" cu 10 bone autohtone.

In tot Bucurestiul sunt aproape 200 de familii care au deja o bona din Filipine. Iar femeile continua sa soseasca la aeroport, cam 2-3 pe saptamana. Cum sunt tratate filipinezele in casele romanesti si mai ales cum rasfata ele copiii nostri, vedeti duminica, la "Romania, te iubesc".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO