Romania te iubesc: Fata de tara noastra, in Rusia criza e sora cu profitul


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Duminica 08 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri

In Romania criza se adanceste. La altii, vremurile grele devin oportunitati profitabile. Daca la noi investitorii straini s-au retras, in Rusia ei sunt ademeniti printr-o politica economica abila, gandita de premierul Vladimir Putin.


In timp ce intreprinderile romanesti de stat dispar una cate una, la rusi ele sunt tinute in viata de strategii guvernamentale inteligente. In Rusia, criza a lovit mai tarziu decat in Vest si mai putin decat la noi, iar aceasta pare sa fi invatat cate ceva din lectiile trecutului.

In 1998, Rusia toata s-a prabusit. Mostenirea comunista, razboiul din Cecenia, labirintul birocratic, lipsa de experienta capitalista si cateva decizii luate parca impotriva bunului simt au fost pentru federatie, un veritabil cocktail Molotov. Pe 17 august, s-a instalat haosul: rubla s-a prabusit, preturile la toate produsele autohtone s-au dublat peste noapte, importurile au ajuns de patru ori mai scumpe, magazinele s-au golit, strazile s-au umplut de protestatari. Clasa medie a disparut, saracita brusc, sute de companii au dat faliment, bancile s-au inchis, trupele speciale au intrat in stare de alerta.

Nimic din toate acestea nu se mai simte astazi in Moscova. Ajutata de vanzarile de petrol la pret mare, Rusia si-a revenit mai repede decat se astepta restul planetei si criza i se pare astazi o joaca de copii.

Afla mai multe din materialul video alaturat!

Romania, te iubesc: Dacia, un succes rasunator peste hotare
Romania, te iubesc: Cum stau tarile europene la capitolul imobiliare?!
Romania, te iubesc: Cum sta Romania pe piata imobiliara fata de alte tari
VIDEO PROTVPLUS.RO