Romania, te iubesc: Colosii industriali, in ruina

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 29 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri
Romania, te iubesc

Economia duduia mai acum vreo doi-trei ani. Cel putin, la Guvern duduiala se auzea. Ce avem de fapt?

"Avem sute, mii de hectare de ruine, de moloz, colturi de cladiri abandonate ramase dovada unei industrii, dar si dovada neputintei politicienilor nostri”, a marturisit Alex Dima, cel care prezinta in editia din 31 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! o ancheta uluitoare despre situatia in care se afla colosii industriali din tara noastra.

Daca in urma cu 60 de ani romanii se laudau cu timpul record in care erau capabili sa puna o industrie pe picioare, acum sunt tot fruntasi. In ceea ce priveste timpii record in care reusesc sa-si culce la pamant industria, din pacate.

In ultimii 20 de ani au fost facute una cu pamantul fabrici, uzine, centre de cercetare, combinate, iar toate aceste locuri au incaput pe mainile hotilor de tot felul.

„Din combinatele patriei se fura tot. De la fier pana la caramida, cabluri, ferestre... tot. La Republica ne-am intalnit cu hotii de fier vechi. Multi. La Tractorul Brasov umbla in voie prin centrul de cercetare, la Calan nu-i mai intreaba nimeni de sanatate”, a povestit corespondentul Stirilor Pro Tv.

Romania, te iubesc: Obezitatea, boala nationala

Nu ei sunt insa vinovati de dezastru. Ei doar fac ecologizare in urma firmelor care au distrus si furat tot ce era metal sau se putea vinde. Dupa care toate au intrat in faliment”, a mai continuat el.

„Reteta” dezastrului din industria romaneasca a fost peste tot aceeasi: s-au acumulat datorii uriase, multi angajati, a disparut piata de desfacere, materia prima era scumpa, iar directorii au fost numiti pe criterii politice. Pe langa miliardele de dolari investite in platformele industriale duse pe apa sambetei, locuitorii acestor zone au ramas fara locuri de munca si traiesc in conditii mizerabile.

Care este situatia la Calan, Hunedoara, Calarasi, Republica, Tractorul Brasov, Constanta, Galati si care sunt explicatiile autoritatilor pentru dezastrul de la tot pasul aflati intr-un reportaj de Alex Dima.

Romania, te iubesc: cine sunt reprezentantii generatiei YUP in Romania

Romania, te iubesc: cine sunt reprezentantii generatiei YUP in Romania

FULLSCREEN
Romania, te iubesc: Colosii industriali, in ruina
  • /

Sursa: Pro TV

poluare

Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE

Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"

Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"

Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet

Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata

Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania

RTI

Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni

Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an

Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"

Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi

Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"

Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"