Romania, te iubesc! Cine sunt oamenii care lucreaza in Casa Poporului?

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Imensa cladire a Palatului Parlamentului, a doua ca marime din lume, are si o parte, mai putin cunoscuta. In Casa Poporului muncesc aproape 2.400 de oameni.

Palatul Parlamentului:
-2400 angajati si colaboratori
-inaltime 86 metri
-adancime 92 metri
-suprafata 330.000 m2
-1.000 incaperi
-440 birouri
-30 Sali si saloane
-4 restaurante
-3 biblioteci
-2 parcari

In slujba celor 469 de alesi, lucreaza o veritabila armata de angajati si colaboratori: soferi, bucatari, chelneri, femei de serviciu, liftiere, secretare, meseriasi, paznici, functionari, aproximativ 2.400 de angajati pentru linistea si bunastarea parlamentarilor romani.

Responsabilitatea este mare la Parlament. Cat despre program, rar sau niciodata este de 8 ore.

Flota de masini a alesilor sta intr-o parcare subterana cat un teren de fotbal. Este intretinuta intr-un service modern, complet echipat, in care fiecare autoturism are dosarul sau.

Doamnele secretare si expert ale Parlamentului sunt un detasament de nadejde, totdeauna aproape de parlamentari.

Ceea ce se stie mai putin este ca in Parlament functioneaza un serviciu legislativ, fara de care legile n-ar putea ajunge pe masa alesilor, dar si stenografele si functionarele care corecteaza ceea ce alesii scot pe gura.

Cu multe pe cap, alesii au insa unde sa gandeasca in tihna si sa manance. La restaurantul Parlamentului, dotat cu o bucatarie moderna.

70 de oameni se ingrijesc sa-i delecteze pe alesi cu cele mai gustoase mancaruri. Ciorbele aburinde, cremele, limba cu masline, puii cu ciuperci, mamaliguta cu branza, pastravii cu lamaie si multe alte bunatati le dau putere de munca parlamentarilor.

Printre plitele, marmitele si oalele de ciorba din bucatarie, gasim si povesti. Domnul bucatar a cunoscut-o la locul de munca pe aleasa inimii, care il bodogane strengareste.

In maruntaiele Palatului Parlamentului, zeci de oameni curata gunoaiele, unele ramase din vremea santierului lui Ceausescu sau lucreaza in atelierele Palatului. Unii sunt de cand lumea acolo.

Legaturile cu lumea ale "orasului" Palatul Parlamentului sunt asigurate de o puternica centrala telefonica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO