Romania, te iubesc: Arhitectul Dorin Stefan despre tranzitie si bun gust


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Duminica 29 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri

In decembrie '89 era la Facultatea de Arhitectura si desena case de cultura pentru tineret. Vreo opt ani dupa Revolutie, romanii i-au cerut ranch-uri ca in serialul "Dallas", iar oamenii de afaceri, sedii cu multa marmura.

Arhitectul Dorin Stefan a preferat sa astepte clientii care sa-i ceara cladiri in ton cu anii 2000, nu cu epoci trecute.

A facut in Bucuresti si cateva turnuri de sticla. Este singurul arhitect roman ale carui lucrari apar in atlasul arhitecturii mondiale - un sediu de banca si propria-i casa de vacanta de la munte.

Dorin Stefan
ne vorbeste despre cei 20 de ani de tranzitie in arhitectura si despre vremea masurii, a bunului gust, care, foarte posibil, au venit o data cu criza.

Romania, te iubesc: Povestea lui Badia din Las Vegas
Romania, te iubesc: Povestea lui Badia din Las Vegas
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"