Romania, te iubesc! Aflati cum puteti obtine profit din energie eoliana

21-11-2008 00:00

Daca tot ne bate vantul prin buzunare macar sa bata cu folos: duminica, la "Romania, te iubesc!" aflati cum puteti obtine profit din energie eoliana, de la ora 18:00. Veti afla care sunt pasii pentru a va instala eoliana pe banii statului.

 Nu vor lipsi experientele unor pionieri in domeniu, si veti vedea ce inseamna energie verde in Olanda, tara morilor de vant.

Veti descoperi o Romanie pitoreasca: in care prima eoliana a fost instalata total anapoda, nu in bataia vantului, ci unde era nevoie de curent electric. In aceeasi Romanie descoperim turbinele care trebuie oprite atunci cand bate vantul prea tare.

La "Romania, te Iubesc!" veti afla despre razboiul psihologic pe care il veti duce cu autoritatile - daca vreti sa infiintati un parc eolian.

Cati ani s-a luptat omul nostru ca sa-si puna afacerea pe picioare vedeti duminica. Dincolo de stangaciile romanilor, va vom dezvalui care sunt pasii pe care trebuie sa-i faceti ca sa luati bani de la stat si ca sa va aduceti energia verde in case. Si- de ce nu- poate reusiti sa le vindeti si vecinilor din productia eolienei pe care o veti instala.

Ca sa nu va treziti ca ati investit o groaza de bani in turbine instalate acolo unde nu e pic de vant sau sisteme fotovoltaice in pesteri - mergem sa furam meserie de la olandezi, care si-au pus vantul la treaba inca din evul mediu.

Acolo turbinele moderne se invart fara oprire, si acopera deja 4% din consumul energetic al Olandei. Olandezii va vor spune cat ii costa energia verde - concret, pe factura lunara de electricitate. In Vest, tehnologia a ajuns la performante incredibile:

O asemenea investitie mamut acopera consumul electric pentru 100.000 de case. Cati jucatori de pe piata internationala a energiei vin si la noi sa ridice parcuri eoliene, si cu ce bani, vedeti duminica la "Romania, te iubesc!".

Aflati mai multe despre programul "Casa verde".


VIDEO PROTVPLUS.RO