Duminica, la "Romania, te iubesc!", afla cum raman romanii fara paduri

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2011 19:29
Categorie: Stiri
Alex Dima

Doua hectare/ora. Acesta este ritmul in care s-au taiat padurile in Romania ultimilor 20 de an. Statisticile arata ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste padurile.

Cei care taie n-au nici un Dumnezeu, iar pentru ei legea nu conteaza. De-a lungul anilor, politicienii au dat legi proaste, din incompetenta sau din interes, poate. Iar rezultatele se vad acum pe teren. In ultimii ani, s-au taiat sute de mii de hectare de padure la ras. Autoritatile nici macar nu stiu cata padure este neadministrata in acest moment. Intre 3 - 500 000 de hectare de padure. Pe aceste suprafete, padurea nu mai exista.
Alex Dima
Asta nu este insa de mirare, avand in vedere ritmul alarmant in care padurile au fost rase de pe suprafata pamantului – nu mai putin de doua hectare pe ora, timp de 20 de ani.

Duminica, 27 februarie, cand la Pro Tv debuteaza de la ora 18:00 cel de-al saselea sezon al emisiunii "Romania, te iubesc!", Alex Dima aduce in fata telespectatorilor o ancheta impresionanta despre situatia dezastruoasa a padurilor din tara noastra.

Ancheta pe care corespondentul Pro Tv o va prezenta pe 27 februarie scoate la iveala faptul ca padurile sunt taiate cu inconstienta in continuare, fara sa se tina seama de reguli, legi sau de faptul ca Romania ramane fara o sursa importanta de oxigen. Telespectatorii vor putea vedea cum, la Vlahita (Harghita), de exemplu, timp de 10 zile politia, jandarmii si silvicultorii au inconjurat orasul, dar n-a fost prins nici macar un om in padure. De indata ce au plecat, insa, echipa de la "Romania, te iubesc!" a surprins hotii de lemne.

„Asta este o dovada ca nu se vrea ca hotii sa fie prinsi”, este de parere Alex. „La Bilbor, abia dupa trei zile am gasit un politist caruia sa-i reclamam un furt. Au mai durat ore pana cand politia a facut rost de un padurar, care sa ne insoteasca pe teren. Cand am ajuns la fata locului, lemnele erau de mult scoase din zona”, a dezvaluit reporterul.

Cum reactioneaza cei care ar trebui sa raspunda de ceea ce se intampla in paduri, situatii halucinante si paduri macelarite, duminica, 27 februarie, de la 18:00, in prima editie din acest sezon "Romania, te iubesc!".
 

Tu de ce iubesti Romania?

Tu de ce iubesti Romania?

FULLSCREEN
Duminica, la "Romania, te iubesc!", afla cum raman romanii fara paduri
  • /

Sursa: Pro TV

poluare

Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE

Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"

Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"

Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet

Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata

Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania

RTI

Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni

Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an

Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"

Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi

Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"

Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"