Invatamantul romanesc, repetent in fata elevilor

Ultima actualizare: 15-12-2017 14:15

„Nu esti bun de nimic! Stai jos, 4! Scoala romaneasca e plina de astfel de exemple”, declara corespondentul Stirilor ProTV, Anca Nastasi.

Anca Nastasi a adus in fata publicului "Romania, te iubesc!" profesori care au emigrat, altii care au fost umiliti de elevi, dar si elevi care s-au revoltat in momentul in care au considerat ca sunt tratati nedrept.

Toate reformele din invatamant s-au dovedit a fi ineficiente tocmai pentru ca sistemul este unul prafuit, profesorii nu se mai ridica la asteptarile copilului, iar scoala a devenit un adevarat pat al lui Procust.

"Efectul asupra societatii: oameni timorati, nesiguri pe ei, fara spirit intreprinzator, debusolati, care cu greu isi gasesc un loc in societate", a declarat ingrijorata Anca Nastasi.

"Singurul interesat cu adevarat de schimbare este copilul, dar ce poate el sa faca?", a mai precizat ea.

In 2011, peste 114.000 de elevi au picat Bacalaureatul. Cat de mare este prapastia dintre copii si dascali, intre ce invata si ce e de folos, cat e umilinta, cat e chin, batjocura si cat e placere la scoala si cum se poate schimba sistemul ca sa fie eficient vedeti aici. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO