Cine sunt cei care se imbogatesc dubios din sistemul sanitar
Oficialii se vaita ca nu au fonduri sa cumpere medicamente. Bolnavii primesc umilinta, in loc de tratament. Bugetul asigurarilor din sanatate aduna anual miliarde de lei. Unde se duc banii?
Risipa din sistem insumeaza anual 300 de milioane de euro, dupa calculele autoritatilor - preocupate de adunari, nu de controale. Cei care dau banii, adica reprezentantii Caselor de Asigurari, nu vad multe dintre neregulile din sistem.
Cand vine vorba de concedii medicale, suntem campioni in Europa la internari fictive.
Risipa nu are loc doar catre firme private sau catre un management defectuos in spitale. Scoala Nationala de Sanatate este o institutie de stat care primeste fonduri de la CNAS. Asta desi Corpul de Control al premierului a intocmit inca din 2010 un raport dur, care sesizeaza nereguli grave si cere desfiintarea institutiei. Documente oficiale care zac la sertar.
In acelasi material aflam ca serviciul de ingrijire la domiciliu este un drept al tuturor pacientilor. Schimbarea pansamentelor, o tensiune si o glicemie si multe alte proceduri derulate pe cel mult 90 de zile pe an sunt decontate de Casele de Asigurari. In teorie, bolnavul nu achita nimic.
Cine primeste fondurile Caselor de Asigurari, cu ce se aleg bolnavii, dar mai ales ce inseamna ponturile si vanatoarea pacientilor din spitale in afacerea decontarilor aflati din investigatia Romania te iubesc, aici: Afaceri pe spatele pacientilor. O ancheta "Romania, te iubesc" despre contractele cu dedicatie intre diverse firme si Casele de Asigurari de Sanatate.
Sursa: Pro TV
Etichete: ancheta, Rares Nastase, Romania te iubesc, risipă, sistem sanitar,
Dată publicare:
01-06-2012 21:13