Un medic din Timișoara ajută femeile să se vindece de endometrioză și să devină mame

×
Codul embed a fost copiat

Endometrioza, o boală care le împiedică pe femei să devină mame, este greu de diagnosticat în România.

Sunt prea puțini specialiști, iar pacientele trec prin chinuri groaznice, spune doctorul Voicu Simedrea, din Timișoara, care a ajutat până acum sute de femei să se vindece.

Pe drumuri șerpuite din Corsica, pe falezele marii Adriatice, departe în Patagonia sau pe străzile din Timișoara, doctorul Voicu Simedrea nu se desparte de motocicletă sa. Are această pasiune de când era copil și pe vreme însorită nu renunta niciodată la „motor".

„Practic, toată copilăria mea mi-o amintesc pe motor alături de taică-meu, el obișnuia să pescuiască și mă ducea la pescuit, mergeam cu motocicletă. Am avut carnet de motococileta înainte de a-l avea pe cel de mașină", spune Voicu Simedrea.

Iar această pasiune l-a ajutat să își facă prieteni în toată lumea și să organizeze acțiuni de caritate.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

„Avem în fiecare an un eveniment foarte frumos, organizat în întreagă lume, Distinguished Gentleman Ride, un eveniment pentru strângerea de fonduri pentru cancerul de prostată și suicidul la bărbați. E organizat în peste 70 de țări, s-au strâns peste 6 milioane de dolari", spune medicul Simedrea.

Voicu Simedrea este medic primar obstretică și ginecologie, specializat în chirurgie ginecologică.

Una dintre pacientele sale suferă de endometrioză, o boală tot mai des întâlnită la femeile tinere și una dintre principalele cauze de inferitilitate.

„E o o problema de sănătate publică din perspectiva această, undeva la 15 la sută din pacientele de vârstă activă hormonal suferă de această boală, din acest contingent de paciente cu endometrioza, cel puțîn zece la sută prezintă formă gravă de boală și necesită operațîi complicate", declară medicul Voicu Simedrea.

Doctorul Simedrea a început chirurgia la Timișoara, apoi a urmat stagii de pregătire în Germania. A avut posibilitatea să plece în Statele Unite, dar a rămas în România. Au trect șase ani de când face astfel de intervenții chirugicale, iar în acest timp a operat aproape 500 de paciente.

"Chirurgia înseamnă multă muncă, mult timp petrecut în sală. Lucrurile gradual au evoluat, primele operații au durat mult, dar pe măsură ce stabilești o rutină și standardizezi operația, devine mult mai facilă și mult mai lipsită de riscuri. Avem o acreditare oferită de către Liga Europeană de Endometrioză, este singurul centru de excelență din toată zona de est a Europei", spune Simedrea.

„Mi-am dat seama cât este de important să lupți cu o boală cu cineva alături de tine. Atitudinea lui a fost „hai să luptăm împreună să vedem ce putem face”. Mă simt vindecată de această boală”, declară una dintre pacientele medicului.

"Eu încă primesc foarte multe cazuri care au fost operate o dată, de două, de trei ori, și au fost operate suboptimal, și pacientele au nevoie de încă o intervenție și de încă un chin și cred că va trece ceva timp până când se va reglementa asta", spune Simedrea.

Multe dintre femei au depășit problema și au devenit mame.

Denisa Tișea, medic radiolog imagist: "Pacientele după operațiile doctorului Simedrea, în mare parte sunt ușurate, pentru că după ani de căutări, diagnostice, suferințe, de dureri cronice, li se ușurează durerea și consideră că au o nouă șansă la o viață de calitate, fără durere".

Răzvan Petrică, medic primar obstetrică ginecologie: "După atâția ani de lucrat împreună, am văzut cât își dedică din timpul personal pentru îndeplinirea acestui scop al lui”.

Prof. univ. Radu Prejbeanu, medic primar ortoped: „Voicu, fiind un ginecolog deja faimos la momentul când eu m-am mutat aici, am reîntregit cumva echipa din școală”.

„Familia a trebuit să sufere în detrimentul medicinei, copiii cei mari, mai ales, au fost privați de prezența mea de multe ori. Îmi vedeam copiii lunea și sâmbăta, aveam gărzi de weekend. Meseria de medic e una vocațională, e cea mai frumoasă după mine. Dar dacă nu ai chemarea asta, mai bine nu o faci", spune medicul Voicu Simedrea.

Medicul Simedrea simte că are vocația și pregătirea necesare pentru a ajuta pacientele care îi trec pragul.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Medicul care ajută copiii în primele zile de viață. A salvat sute de bebeluși în 10 ani de activitate
Medicul care ajută copiii în primele zile de viață. A salvat sute de bebeluși în 10 ani de activitate

Ian a venit pe lume cu o malformație gravă. Doctoriță Alina Ilici l-a îngrijit luni de zile în secția de terapie intensivă, apoi i l-a pus în brațe mamei, sănătos.

Medicul care le spune viitoarelor mame dacă bebelușii lor vor veni pe lume sănătoşi
Medicul care le spune viitoarelor mame dacă bebelușii lor vor veni pe lume sănătoşi

În fiecare zi, în laborator, doctoriţa Mariela Militaru face teste care îi arătă dacă o gravidă poartă un copil sănătos sau dacă bebeluşul va veni pe lume cu o boală congenitală. Este medic genetician.

Medicul care se ocupă de siguranţa pacienţilor. Primesc brăţări de risc şi coşuri pentru medicamente
Medicul care se ocupă de siguranţa pacienţilor. Primesc brăţări de risc şi coşuri pentru medicamente

Doctorița Nirvana Georgescu adoră plantele. Îi place să grădinărească și în fiecare săptămâna petrece ore întregi între flori.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.