Un român și-a speriat colegii de celulă în Belgia. Se tem să nu fie violați

Ultima actualizare: 17-07-2020 20:43
alexandru caliniuc
stiri din bucovina

Un român, arestat preventiv de mai bine de doi ani în Belgia, pentru violarea, torturarea și uciderea unei tinere de 27 de ani, și-a speriat colegii de celulă, care se tem de agresiuni sexuale, scrie 7sur7.be.

Alexandru Caliniuc cântărește doar 60 kg și are 1,70 metri înălțime. ”Sunt mult mai puternic fizic decât el, dar nu mai pot dormi. Alexandru continuă să mă atingă noaptea”, a spus un prizonier polonez.

Acesta a declarat pentru Het Laatste Nieuws că atunci când se trezea, românul se uita la filme porno pe cheltuiala lui, la televizorul din celulă. Într-o noapte, Alexandru s-ar fi dezbrăcat și s-ar fi aruncat asupra lui. Atunci, polonezul a chemat un gardian: ”am spus că nu mai pot suporta situația.”

Românul l-a speriat cu comportamentul lui și pe Alexander Dean, un deținut care și-a ucis iubita și bunicii.

Acesta a declarat că cel puțin trei deținuți s-au plâns de comportamentul românului. Experții psihiatrici au susținut că Alexandru reprezintă un pericol pentru societate.

Caliniuc, arestat în România, în 2017

 

În vârstă de 26 de ani, Caliniuc a fost arestat în România în iulie 2017, pe aeroportul din București și a fost extrădat în Belgia. El este suspectat că în același an, în ianuarie, ar fi violat-o, torturat-o și ucis-o pe Sofie Muylle, o tânără de 27 de ani, pe o plajă din Knokke.

Românul a negat crima, dar a recunoscut violul. El a susținut că a găsit-o pe tânără pe jumătate inconștientă și că s-a întins lângă ea și a violat-o ca să se simtă bine. Imaginile suprinse pe camerele de supraveghere au arătat că a rămas mai multe ore lângă victimă, scrie La Libre.

Alexandru riscă 30 de ani de închisoare, dacă este condamnat doar pentru viol și agresiune. Dacă va fi găsit vinovat pentru crimă, el își va petrece tot restul vieții în spatele gratiilor.

Tribunalul din Bruges tocmai a decis că va fi judecat și pentru crimă, în ciuda eforturilor făcute de avocații românului, scrie 7sur7.be.

Putea fi arestat cu o lună înaintea crimei

 

Alexandru este născut la Suceava. La 21 de ani, a plecat la Roma, la sora sa, și a lucrat în construcții. Apoi, a ajuns în Belgia, la fratele lui, și s-a angajat ca zugrav.

Cu o lună înaintea oribilei crime, Alexandru a fost audiat de polițiști pentru că ar fi furat un portofel. A fost eliberat din lipsă de dovezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO