Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart de hackerii „Meowless”. Ce spun oficialii instituției

Dată publicare: 06-05-2021 15:38
Dată actualizare: 06-05-2021 17:07


hackeri

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri, care au cerut 100 de dolari, respectiv echivalentul a 0,0017 în bitcoin.

UPDATE ”Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Cluj.

Sursa citată a precizat că toate datele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

”Site-ul Consiliului Judeţean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal. Pentru un plus de siguranţă, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Judeţean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare. Fiind vorba despre o infracţiune, Consiliul Judeţean va sesiza instituţiile abilitate”, au mai transmis oficialii instituţiei.

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart joi. Un mesaj a apărut ulterior pe site, prin care hackerii cer 100 de dolari în bitcoin, pentru ca baza de date să nu fie făcută publică.

„Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreti ca baza de date și fișierele site-ului să nu ajungă public pe internet, aveți de plătit o sumă. Trimiteți 100$ USD în bitcoin la următoarea adresă”, potrivit mesajului care apare la accesarea paginii.

După aproximativ o oră de la mediatizarea faptului ca site-ul a fost "spart", platforma online a CJ Cluj nu mai este disponibilă deloc.

Știrea a apărut inițial pe Digi 24.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO