Predicțiile lui Bill Gates despre era post-coronavirus. Acum cinci ani a intuit pandemia

Bill Gates previziuni
GatesNotes

Bill Gates a prezis acum cinci ani pandemia cu care se confruntă SUA și întreaga lume. Viața post COVID nu va mai fi la fel, a spus fondatorul Microsoft.

Bill Gates este considerat acum un profet pentru spusele sale legate de apariția unei pandemii, cu cinci ani în urmă. El a vorbit acum despre cum se va chimba viața tuturor în era post-coronavirus, într-un podcast alături de actrița Rashida Jones, potrivit inc.com.


Pentru o și mai mare greutate a opiniilor sale, fondatorul Microsoft a stat de vorbă cu renumitul epidemiolog american Anthony Fauci. Iată principalele schimbări anticipate de Bill Gates.

Întâlnirile la distanță vor deveni regulă

 

Înainte de pandemie, într-un business un client ar fi putut fi îngrijorat dacă ar fi fost evitată o întâlnire față în față și s-ar fi simțit neglijat. Nu mai este cazul acum, pentru că măsurile de protecție împotriva COVID au încurajat teleconferințele și comunicarea la distanță a devenit un standard.

Citește și
Bill Gates
Bill Gates nu înțelege de ce unele persoane nu poartă mască. "Sunt ca nudiștii?"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

„La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piața muncii și multe dintre acestea și-au păstrat slujbele, apare ideea de „E nevoie să merg acolo fizic?”. „Putem să ne punem această întrebare", spune Gates. Acest lucru se aplică întâlnirilor de lucru, dar și pentru alte interacțiuni personale anterioare.

„Ideea de a învăța sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacțiunea se face doar prin ecran, fie prin Zoom sau Microsoft Teams, se va schimba complet”, spune Gates.

 

Softurile se vor îmbunătăți substanțial

 

Derivat din întâlnirile la distanță, nevoia de a avea instrumentele necesare duce la o îmbunătățire a softurilor dedicate acestui lucru.
Nu numai că ideea întâlnirilor la distanță va părea mai naturală, dar Gates prezice, de asemenea, că instrumentele pentru convorbirile la distanță se vor perfecționa.


Companiile pot roti angajații la birou

 

Dacă avem posibilitatea mai multor activități de la distanță, asta înseamnă că va trebui să ajungem mai puțin la birou și asta va avea efecte semnificative. Primul dintre acestea apare în modul în care companiile iau decizii legate de spațiile de birouri

„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru", spune Bill Gates.

Vom alege să trăim în locuri diferite


Munca de la distanță are efect direct și asupra celei sociale, în comunitate, crede fondatorul Microsoft. Dormitorul va deveni cea mai importantă parte a casei, designul locuințelor se va regândi.

„În orașele care au mare succes, ia Seattle și San Francisco ... chiar și pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie”, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul orașului și se vor retrage în locuințe mai mari în suburbii, în locuri mai puțin aglomerate”, a mai prezis Gates.


Vei socializa mai puțin la locul de muncă și mai mult în comunitatea ta

 

Modul în care socializăm se va schimba și el, crede Gates, iar oamenii vor deveni mai rezervați în comunitatea de la job-poate și din cauza interacțiunii exclusiv online- concentrându-se mai mult pe familie și comunitatea unde locuiesc.

„Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului” a mai spus Bill Gates.


Lucrurile nu vor reveni total la normal mult timp de acum încolo

 

Bill Gates a căzut de acord cu Anthony Fauci, spunând că vaccinul nu oferă o soluție imediată pentru combaterea bolii, pentru că, chiar dacă acesta va eradica coronavirusul în SUA, lucrurile nu vor reveni la normal decât atunci când întreaga lume va învinge boala.

„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii” au precizat Gates și Fauci.

 

Următoarea pandemie va fi mai ușor de combătut


Pandemia de coronavirus a fost un vis urât, dar Bill Gates crede că ne-a pregătit doar pentru ce e mai rău și la următoarea infecție care se va răspândi la nivel global, omenirea va fi mai pregătită

„Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi” a mai spus Bill Gates.

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Sentința primită de un muzician care a susținut că noul coronavirus e o afacere inventată de OMS şi Bill Gates
Sentința primită de un muzician care a susținut că noul coronavirus e o afacere inventată de OMS şi Bill Gates

Un tribunal din Bali a condamnat joi un muzician punk-rock la 14 luni de închisoare după ce a criticat Asociaţia Medicilor din Indonezia în legătură cu măsurile luate de aceasta împotriva pandemiei de COVID-19.

Bill Gates nu înțelege de ce unele persoane nu poartă mască.
Bill Gates nu înțelege de ce unele persoane nu poartă mască. "Sunt ca nudiștii?"

Miliardarul Bill Gates susține că nu înțelege de ce uneii oameni refuză să poarte masca de protecție și îi compară cu „nudiștii”, scrie Business Insider.

Ce avere are Bill Gates, fondatorul Microsoft. Este în continuare al doilea cel mai bogat om din lume
Ce avere are Bill Gates, fondatorul Microsoft. Este în continuare al doilea cel mai bogat om din lume

Magnatul Bill Gates, pe numele complet William Henry Gates al III-lea, creator de software şi filantrop, s-a născut la 28 octombrie 1955, în Seattle, Washington, SUA.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.