Povestea unui bărbat a cărut soție a murit din cauza Covid-19, deși ei nu credeau în virus

Ultima actualizare: 24-08-2020 21:34
Povestea unui bărbat a cărut soție a murit din cauza Covid-19, deși ei nu credeau în virus
Facebook.com

Un șofer de taxi din Florida, care a crezut teoriile conform cărora coronavirusul nu este real, și-a pierdut soția în fața bolii.

Brian Lee Hitchens și soția lui, Erin, au citit pe internet numeroase teorii conform cărora Covid-19 nu există, că este legat de 5G sau similar cu o banală răceală, relatează BBC.

Cei doi nu au respectat măsurile recomandate de prevenție și nu au mers la medic în luna mai, când au prezentat primele simptome.

Brian și-a revenit, dar soția lui, în vârstă de 46 de ani, a ajuns în stare gravă și a murit luna aceasta din cauza problemelor cardiace care au făcut-o vulnerabilă în fața virusului.

Pe lângă problemele cardiace, Erin, pastor în Florida, avea și astm și probleme cu somnul.

Cei doi nu au respectat nicio măsură de siguranță

 

Bărbatul a explicat că nu au respectat nicio măsură de siguranță sugerată de experți încă de la începutul pandemiei, deoarece au crezut teoriile citite în mediul online.

Brian a continuat să lucreze ca șofer de taxi fără să respecte distanțarea socială sau să poarte o mască.

Bărbatul a declarat pentru BBC că „și-ar fi dorit să asculte încă de la început” și speră că soția lui l-a iertat.

„Acesta este un virus real care afectează oamenii în mod diferit. Nu pot schimba trecutul. Pot doar să trăiesc în prezent și să fac alegeri mai bune pentru viitor”, a spus Brian.

Cei doi nu aveau o părere convinsă în ceea ce privește Covid-19. Considerau că virusul poate să nu fie real, poate să fie legat de tehnologia 5G sau poate să fie real, dar banal. Toate teoriile le-au citit prima dată pe Facebook.

„Credeam că guvernul folosește virusul ca să ne distragă atenția, sau că are legătură cu 5G-ul”, a explicat Brian.

După ce s-au îmbolnăvit, Brian a scris pe Facebook un mesaj devenit viral, în care explica faptul că s-a înșelat în ceea ce privește coronavirusul.

„Fiți înțelepți, nu naivi cum am fost eu, ca să nu pățiți ce am pățit eu și ce a pățit soția mea”, a scris bărbatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO