Povestea emoționantă a Dianei, mama care mers patru ore pe jos ca să economisească 5 lei pentru bomboane pentru copii

Ultima actualizare: 30-12-2021 11:36
diana
Stiri Diaspora

La doar 23 de ani, Diana Condurache a este văduvă cu doi copii: Sofia, în vârstă de 2 ani, și Alberto, în vârstă de 6 ani. Anul acesta de Crăciun, cel mai mare vis al tinerei a devenit realitate.

Prima zi de Crăciun a venit cu cel mai frumos cadou pentru Diana Condurache. Casa pentru care mai mulți oameni cu suflet mare au donat bani este gata.

Locuința a început să prindă contur anul acesta în luna iunie. După ce Primăria Cirotești i-a oferit Dianei terenul pentru casă, o echipă de constructori s-au apucat de trabă, potrivit stiridiaspora.ro.

Materialele au fost achiziționate din donațiile oamenilor. Datorită implicării unei asociații, a Primăriei și a Mitropoliei, casa tinerei a fost gata chiar în ziua de Crăciun.

„Bună seara lui Ajun! Moș Crăciun există și l-am văzut astăzi la Diana Condurache în noua ei căsuță! Moșul suntem chiar noi, ea singură și-a început visul și a pus temelia unei case. Deși văduvă la 23 de ani, cu Albert și Sofia în grijă, m-a făcut să cred că, dacă ea poate visa, noi trebuie să fim lângă ea! Am scris scrisoare și Mitropoliei și au fost de acord să ne trimită lemnul pentru acoperiș, mulțumim IPS Teofan că existați pentru noi și cei în nevoie. Tabla a venit după un reportaj făcut de la oameni de bună credință. Toate acestea au fost puse în operă de băieți binevoitori. Primăria a oferit lotul căsuței și proiectul. Astăzi, Diana a semnat recepția la terminarea lucrărilor și a primit cheile spre un viitor mai bun”, a transmis primarul comunei Ciortești, Alina Apostol.

Diana Condurache a rămas văduvă, cu mai bine de un an în urmă, după ce soțul ei a murit pe terenul de fotbal. Tânăra locuia împreună cu socrii ei și cei doi copii, însă visul ei era să aibă propria casă pe care, ulterior, să o lase copiilor.

În amintirea soțului ei, Diana a făcut primii pași în casă ținând la piept fotografia acestuia. Bărbatul era plecat în București, unde lucra pe șantier pentru a trimite bani acasă. Într-o seară, după serviciu, soțul Dianei a plecat împreună cu prietenii să joace fotbal. Din nefericire, bărbatul a alunecat pe gazon și s-a lovit puternic la cap. Acesta a fost în comă timp de două săptămâni, după care și-a dat ultima suflare.

Diana Condurache a devenit cunoscută la nivel național după ce a mers pe jos patru ore ca să economisească cinci lei pentru a le lua bomboane copiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO