La mare încă e vară, chiar dacă în calendar a început toamna. Turiștii profită de prețurile mici în extrasezon
Cei care nu au făcut un capăt de țară din faptul că nu au putut să intre în mare, s-au bucurat de soare, au participat la petreceri pe plajă și chiar la demoonstrații culinare.
Se bucură că au ajuns pe litoral în extrasezon când preturile și-au mai venit în fire.
Chiar dacă în calendar este toamnă, cei care sunt acum la mare se bucură încă de soare dar și de o atmosferă ca în vârf de sezon.
Turist: „N-aș putea spune că se simte că e început de toamnă, vremea e încă bună, vântul e puțin deranjant”.
Turiști: „Noi abia am ajuns acum și e o vreme chiar foarte plăcută. Am venit să ne relaxăm pe zi și pe seară o să venim tot aici la party”.
Ștefan Andrei, managerul unei plaje: „Aici încă e vară, vremea e foarte mișto, lumea încă vine pe plajă din fericire, încercăm să avem și activități cool cât să menținăm atmosfera cât se poate de văratică”.
În timp ce o trupă cântă muzică live, barmanul îi tentează pe turiști cu tot soiul de cockteiluri.
Barman: „Am făcut gin tonic cu rodie și cu puțin fresh de lămâie. Sunt răcoritoare, de vară, merg foarte bine, acesta s-a cerut cel mai mult la noi vara aceasta”.
Ne mutăm pe o altă plajă unde avem parte de o demonstratrație de gătit. Într-o tigaie uriașă se pregătește o paella delicioasă și suculentă. Creveții au fost azvarliti în ulei încins, după care au urmat legumele, tăiate cubulețe. La final a venit si randul orezului”.
Octavian Băloi, bucătar: „Sunt cam toate fructele de mare începând cu calamar, baby calamar, creveți, caracatiță, creveți de mai multe tipuri, și mai mari, și mai mici pentru gust. Trebuie să fie foarte, foarte bogată”.
De pe margine cei cărora le-a lasăt gura apă au cerut o porție înainte să se stingă focul. O porție de paella costa 55 lei.