Imagine virală. Cum a fost surprinsă o femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța - București

Ultima actualizare: 18-10-2021 16:56
tren CFR Călători
Facebook/CFR Călători

O femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța-București, a fost imortalizată într-o ipostază inedită, de unul dintre călători.

Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu, cât și pentru călători, se arată pe site-ul cfrcalatori.ro.

Însă, de la această regulă se abat tot mai mulți pasageri, care refuză să poarte masca sau aleg să o poarte în mod greșit. De exemplu, o femeie care circula cu trenul pe ruta Constanța-București a fost fotografiată purtând masca de protecție pe ochi, și nu ca aceasta să acopere gura și nasul, așa cum recomandă specialiștii.

 

femeie, tren, masca

În baza legislației în vigoare privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cât și HG Nr. 37/28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 la nivelul spațiilor/ activităților unde există un risc crescut de infectare, Comitetele Judetene/al Municipiului București pentru Situații de Urgență din unele județe și Municipiul București au emis Hotărâri prin care au stabilit obligativitatea purtării măștii de protecție în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun (stații și/sau peroane CFR, etc.), care au intrat în vigoare de la data aducerii la cunoștință a publicului prin orice mijloc”, mai transmite CFR Călători.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO