„Hoțul cinstit” care a impresionat Italia. A furat de foame, dar a doua zi a lăsat 10 euro și un bilet

Ultima actualizare: 17-10-2021 20:21
Hot cinstit
La Reppublica

Un italian care a furat croissante de la o cafenea s-a întors a doua zi și a lăsat un bilet în care își cerea scuze, alături de o bancnotă de 10 euro, contravaloarea produselor de patiserie pe care le-a luat, potrivit La Repubblica.

Tava cu croissante a fost lăsată de furnizor în fața localului din centrul orașului Pistoia, chiar înainte de deschidere, la 5:30. După scurt timp, produsele de patiserie au dispărut.

Inițial, proprietarii cafenelei au crezut că furnizorul a uitat să le livreze, însă în cele din urmă s-au lămurit că au fost furate. Au avut parte însă de o surpriză a doua zi, când au găsit un bilet nesemnat și o bancnotă de 10 euro.

"Bună dimineața! Mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani", este mesajul lăsat de hoțul cinstit.

Proprietarii localului au apreciat gestul și au postat pe Facebook o fotografie cu biletul și banii.

"Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să "fure" de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită", a scris unul din proprietarii barului.

Postarea a fost văzută de proprietarul unui lanț de patiserii, care a fost impresionat de gestul hoțului și acum vrea să îi ofere un loc de muncă.

Astfel, pe vitrina cafenelei a apărut un mesaj: „Am apreciat gestul tău. Am dori să te ajutăm într-un fel. Te așteptăm”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO