Experiența inedită a unui ghid local din Zanzibar, în România: Nu am văzut din astea niciodată. Ce surpriză, nu pot să cred

Ultima actualizare: 22-09-2021 09:27

Un ghid din Zanzibar a învățat de unul singur limba română, căutând cursuri pe Internet. Acum el se află în România pentru a cunoaște mai bine țara din care vin turiștii săi.

Muhamed Suleiman Iusuf, Mudi cum il știe lumea, vrea să își perfecționeze vorbirea si deja îi învață și pe alți tineri de pe insulă limba noastră. Și asta pentru a deveni, la randul lor, ghizi pentru români.

Mudi, la întâlnirea cu Connect-R:Ce surpriză, nu pot să cred, îmi vine să plâng, nu credeam niciodată să mă întâlnesc cu Connect-R.”

Mudi are 21 de ani și este ghid turistic pentru românii care merg în vacanță în Zanzibar. De câteva zile, el se află în România și până acum a vizitat cele mai cunoscute zone turistice din țara noastră.

Mudi, la peștera Scărișoara: „Scărișoara așa se vede, e prima dată când văd asta, în Zanzbiar acolo în viață mea nu am văzut din astea niciodată”.

Deși vremea este mai rece în această perioadă, tânărul din Zanzibar se încăpățânează să rămână într-un tricou galben, pe care are imprimat tricolorul României. Mudi a învățat chiar și imnul național.

Ajuns în Târgu Jiu inevitabil, ghidul care este turist acum, a văzut și Poarta Sărutului.

Mudi:Este Poarta Să.. da știu – poartă cui – nu știu – Sărutului, kiss – da, sărutului, că am văzut multe persoane făcând poze de dragoste, fata cu băiatul se sărutau, pupici am văzut”.

Tânărul a învâțat limba română în timpul pandemiei cu ajutorul unor cursuri de pe Internet și pentru acest lucru a avut nevoie de doar șase luni.

Mudi: „A fost greu pentru că nu e limba mea maternă limba română și nu e ușor să învețe limba străină singur . (Reporter: Acum vrei să îi înveți și tu pe alții, la rândul tău?). Da, deja am o clasă a mea cu zece elevi”.

Nicu Popescu, gazda lui Mudi: „Am reușit să luăm viza și să îl ținem o lună în România. Îl preluăm câteva zile fiecare și îl plimbam în toate colțurile țării astfel încât să aibă o experiență cât mai plăcută”.

Românii care i-au ieșit în cale au fost încântați se afle despre ambiția sa de a învața română atât de repede.

Turistul va rămâne în țara noastră până la mijlocul lunii viitoare. Pe conturile sale de pe rețelele de socializare va posta permanent experiențele trăite în România, unde are ocazia să descopere peisaje unice, dar și diferite rețete de mâncare.

Mudi: Aici se amestecă cu carne de vită, capra și oaie și aici doar puiul, o să gust pentru că e pentru prima dată, la noi nu avem și apoi vă spun cum e. …ce gust are, e foarte bun”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO