Doctorul din Timișoara care s-a vaccinat anti-Covid cu un ser produs de el s-a infectat cu noul coronavirus

Ultima actualizare: 18-10-2021 18:43
Doctorul din Timișoara care s-a vaccinat anti-Covid cu un ser produs de el s-a infectat cu noul coronavirus
Facebook/ Prof. dr. Virgil Păunescu

Doctorul din Timișoara care s-a vaccinat în mai 2020 cu un ser anti-Covid creat de el s-a infectat cu noul coronavirus. Medicul nu era imunizat cu vreun vaccin omologat în România.

 Medicul Virgil Păunescu de la Centrul de cercetare Oncogen de pe lângă Spitalul Județean Timișoara, cel care anunța în mai 2020 că a inventat un vaccin împotriva Covid-19, pe care a spus că și l-a administrat apoi singur, este acum infectat cu coronavirus, scrie Opinia Timișoarei.

Doctorul nu era vaccinat cu vreunul din serurile anti-Covid autorizate până acum în România, arată sursa citată.

Medicul Virgil Păunescu a început să tușească încă de vineri, iar la scurt timp după testare a venit și rezultatul pozitiv.

Coordonatorul centrului Oncogen anunța în mai 2020 că a inventat un vaccin împotriva Covid-19 pe care și l-a administrat apoi singur, anunțând că ”vaccinul funcționează”.

Institutul Oncogen crea vâlvă la debutul pandemiei spunând că lucrează la un vaccin anti-Covid, cu mult înainte ca vreun ser să fi omologat la nivel mondial.

Gestul doctorului Virgil Păunescu a declanșat la acea dată o anchetă la Spitalul Județean Timiș, care are în subordine Institutul Oncogen.

 

”Eu nu sper să salvăm noi lumea”

 

„Nu ne-a notificat că va recurge la acest pas și este vorba, se pare, că și-a administrat un produs compus din proteine sintetizate după codul genetic al virusului, sintetizate în Germania, deci nu este vorba de un vaccin, ci de un produs experimental și nu există nici o dovadă că acesta furnizează o imunitate”, declara atunci managerul spitalului, Raul Pătrașcu.

”Eu nu sper să salvăm noi lumea și nu îmi fac iluzii că noi vom face vaccinul care va salva planeta de Covid. Problema noastră este una de a rămâne în competiție cât mai aproape de eșalonul fruntaș și de a reuși la sfârșit să facem un vaccin sigur pe care să îl putem produce în Romania și care să rămână în portofoliul Institutului Cantacuzino, cu care am semnat un acord de colaborare”, spunea atunci medicul Păunescu, potrivit căruia institutul pe care îl coordona lucra la acel vaccin încă din februarie 2020.

”Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin”, a anunțat atunci Virgil Păunescu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO