Cum să adormi în două minute. Tehnica militară care îi ajută pe soldați

Ultima actualizare: 23-01-2022 16:04
fata care doarme
Shutterstock

Dacă ești una dintre persoanele care adorm greu, atunci merită să încerci această tehnică militară care promite că te va ajuta să adormi în două minute.

Tehnica a fost postată pe TikTok de un pasionat de fitness, Justin Augustin.

Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldații să adoarmă oricând, oriunde, chiar și pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil și zgomotos - somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloții de vânătoare care trebuie să fie atenți tot timpul”, a spus Justin Augustin.

Pentru început, respirați adânc și relaxați-vă fiecare parte a corpului - din cap până la degetele picioarelor.

Relaxează-ți mușchii frunții. Ochii, obrajii, mandibula și axează-te pe respirație. Apoi coboară spre gât și umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordați. Lasă-i cât de jos poți și ține mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele și degetele”, a explicat acesta.

În tot acest timp, imaginează-ți că ești cuprins de o senzație de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Acum inspiră adânc și expiră încet, relaxează-ți pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele și laba piciorului”, a adăugat instructorul de fitness.

În tot acest timp este important să-ți golești mintea de orice gând sau stres. Pentru a face asta există două scenarii:

- îți imaginezi că ești într-un canoe, pe un lac calm, cu un cer senin deasupra

- îți imaginezi că ești într-un hamac negru de catifea, într-o cameră neagră.

Și dacă începi să te gândești la altceva, repetă-ți în gând timp de 10 secunde: „Nu gândi”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO