Testati-va regulat pentru bolile cu transmitere sexuala!

Ultima actualizare: 01-09-2012 20:44

Asta pentru ca cele mai multe nu dau nici un fel de simptom. Iar microbi precum clamidia pot infecta partenerul prin simple gesturi precum sarutul sau folosirea aceluiasi tacam la masa.

O data cu debutul vietii sexuale, vizita la ginecolog devine obligatorie cel putin o data pe an. Specialistul va recomanda ambilor parteneri un set de analize pentru ca exista multe boli cu transmitere sexuala care nu dau simptome.

Aceste infectii trebuie tratate corect pentru ca altfel pot avea consecinte grave asupra sanatatii aparatului genital. De altfel, microbii nu se transmit doar prin simplu contact sexual. Caile de transmistere a bolilor sunt mai numeroase.

In multe cazuri, bolile cu transmitere sexuala dau simptome extrem de nepalcute. Astfel, femeile se confrunta cu secretii abundenete si dureri in zona pelvina, iar barbatii cu infectii urinare.

Bolile cu transmitere sexuala pot aparea chiar si in cazul folosirii prezervativului. De exemplu, pediculoza pubiana sau infectarea cu papilloma virus se pot lua de la partener printr-un simplu contact cu pielea pubiana. Asadar, igiena trebuie respectata ca la carte.

Testele pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala nu sunt dureroase si se pot face la orice varsta. Iar tratamentele trebuie respectate pana la capat pentru ca bolile sa nu recidiveze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO