Locuitul impreuna inainte de casatorie nu garanteaza o casnicie fericita

Dată publicare: 01-09-2009 00:00
Dată actualizare: 25-10-2012 03:07


Oamenii cinstiti se casatoresc repede, cei intelepti, niciodata, spune un vechi proverb. Multi sunt insa adeptii casatoriilor "de proba": se muta mai intai impreuna si se casatoresc mai tarziu.

 

Daca locuiti impreuna pentru ca este mai simplu asa, pentru ca faceti economii la chirie, este mai aproape de locul de munca sau alte motive de acest gen, inseamna ca nu ganditi ca acela e omul cu care vreti sa fiti toata viata.
Deidre Saunders, consilier marital

Dar in mod surprinzator, un studiu american arata ca cei care fac acest pas risca mai mult decat ceilalti sa-si incheie convietuirea printr-un divort.

Cercetatorii americani au studiat tema complicata a casatoriei, incercand sa faca abstractie de romantism.

In ziua de azi, a devenit un lucru obisnuit ca un cuplu sa locuiasca impreuna inainte de a decide sa faca pasul cel mare. Astfel, cei doi se cunosc mai bine si nu iau decizia aruncandu-se cu capul inainte. In Statele Unite, de exemplu, peste 70% dintre cupluri au impartit aceeasi locuinta, inainte de casatorie.

Totusi, studiul arata ca, de multe ori, nu dragostea impinge aceste cupluri la casatorie.

Concluzia este ca impartirea aceleiasi case conduce la casatorie, chiar daca relatia nu merge. Nu-i de mirare asadar ca dupa cativa ani, apare si divortul. Concluzia e sustinuta si de cifre: daca aproape jumatate dintre cei care locuiesc impreuna fara sa fie casatoriti spun ca relatiile au probleme, doar o cincime din cei care stau separat inainte de nunta sunt nemultumiti de partener.

Tags: casatorii, studii,


VIDEO PROTVPLUS.RO