CSID: Casatoria iti prelungeste viata!

03-04-2009 00:00


Iata ce spun cercetatorii britanici care au constatat ca oamenii casatoriti traiesc in medie cu trei ani mai mult decat restul cuplurilor.

Oficiul national de statistica din Marea Britanie detine date extrem de concludent privind longevitatea oamenilor casatoriti. Indiferent de locul in care traiesc, persoanele casatorite au o rata de mortalitate inainte de 60 de ani de 3 ori mai mica decat celibatarii. Explicatia? Singuratatea favorizeaza instalarea multor afectiuni.

Mariajul creste speranta de viata si datorita faptul ca impune reguli benefice pentru indivizi, spun psihologii. Inclusiv activitatile fizice casnice facute impreuna sustin sanatatatea pe termen lung.

In plus, cercetatorii britanici spun ca barbatiii care nu se casatoresc sunt de doua ori mai vulnerabili in fata bolilor decat femeile care raman celibatare. Si aceasta pentru ca 80% dintre barbatii necasatoriti evita controalele medicale.

Si hormonul fericirii, serotonina, creste speranta de viata datorita valorilor sale constante pe care le au membrii cuplului pe termen lung.

De asemenea, persoanele casatorite evita izolarea sociala, un alt factor care mareste riscul de moarte prematura.

Tags: csid,

VIDEO PROTVPLUS.RO