CSID: Anticonceptionalele orale nu ard grasimile! Aveti grija ce mancati!

Dată publicare: 08-05-2009 00:00
Dată actualizare: 19-03-2012 06:41


Supravegheati-va cu atentie alimentatia daca luati anticonceptionale! Daca este deficitara la capitolul legume si fructe, este posibil sa aveti carente mari de vitamine, mai ales ca si pilulele scad concentratia acestor elemente pretioase in organism.

De asemenea, daca abuzati de alimente grase sau procesate, colesterolul poate atinge valori uriase in prezenta pilulelor.

In drumul spre farmacie pentru innoirea rezervei de pilule anticonceptionalele, treceti si pe la supermarket! Cumparati peste, legume, fructe si consumati-le cat mai proaspete! Veti fi ferite in proportie de 99% impotriva unei sarcini nedorite si veti compensa efectele nedorite ale contraceptivelor!

De asemenea, daca dieta dumneavoastra abunda in carne rosie si luati pilule, verificati-va regulat nivelul colesteroluiu si trigliceridelor. O crestere periculoasa ar putea fi un semnal care sa ve orienteze spre alte mijloace contraceptive!

Mai mult, daca aveti un apetit exagerat pe care nu-l puteti controla, contraceptivele orale combinate va pot periclita suplimentar silueta! Cresterea in greutate cauzata de anticonceptionale mai are inca o explicatie.

Retentia de sodiu poate conduce si la cresterea tensiunii arteriale. Motiv pentru care administrarea pilulelor se face numai dupa o serie de analize care includ hemoleucograma, timpul de coagulare, timpul de singerare, dar si de transaminazele hepatice. Medicii isi dau seama astfel daca exista boli grave si situatii cand anticonceptionalele sunt interzise.

Mai mult, pilulele nu trebuie sa ajunga sub nicio forma intr-un organism cu suferinte hepatice pentru ca acestea pot fi agravate. Din acest motiv, pilulele sunt total contraindicate pacientelor cu boli tiroidiene, afectiunele nervoase, imunologice sau cancere.

Tags: csid,


VIDEO PROTVPLUS.RO