Ce te faci daca cel mic te prinde in timpul unei partide de sex?

16-09-2009 00:00


mama si copilul

Nu e de ras deloc: experienta poate fi traumatizanta pentru copii. Vezi, mai jos, cum trebuie sa reactionezi daca esti pus in aceasta situatie.

Situatie complicata

Chiar daca esti extrem de atent, intotdeauna exista riscul sa fii prins in timpul unei partide de sex. Felul in care reactionezi va determina modul in care copilul te va percepe atat pe tine, cat si pe cel/cea de langa.

Daca esti implicat intr-o relatie stabila, iar partenerul e si parintele copilului, problema poate fi rezolvata usor. Alte combinatii duc la complicatii. Conteaza, de exemplu, varsta copilului si daca e fetita sau baietel.

Daca ai un baiat

O teorie a lui Freud spune ca baiatul vede in mod diferit, in diversele etape ale dezvoltarii sale, atat sexualitatea, cat si rolul parintilor sai. E intotdeauna mai atasat de mama, cu care se identifica. Uneori, isi vede tatal ca pe un rival, mai ales daca acesta este autoritar. Mama reprezinta sursa de mancare, confort si siguranta. Multe dintre actiunile tatalui pot sa il faca gelos.

Momentul in care isi surprinde parintii facand sex poate insemna pentru el un act de violenta din partea tatalui. Respiratiile intretaiate, gemetele si chiar pozitiile il fac pe barbat dominant si il sperie pe copil. Exista insa si o atractie instinctiva. Cel putin asa e in teorie!

Sfatul specialistilor e ca mama sa incerce sa ii explice celui mic ce se intampla si apoi sa intervina si tatal. Nu trebuie mintit, ci trebuie sa i se explice cat mai corect ce inseamna sexualitatea. Ca tatal nu o raneste pe mama, ci ca asa ii arata ca o iubeste foarte mult. In plus, baiatul trebuie sa inteleaga ca actul in sine nu reprezinta o amenintare pentru el si ca el este fructul dragostei parintilor.

Pe masura ce cresc insa, baietii accepta din ce in ce mai greu ideea ca parintii lor fac sex. Li se pare imposibil si scarbos.

Daca ai o fetita

Fetitele vad altfel relatiile. Freud crede ca isi dau seama de faptul ca nu au penis si se cred, intr-un fel, castrate. Asa ca se identifica tot cu mama si il ridica in slavi pe tata. Fetita stie ca va juca mai tarziu rolul de femeie in viata si stie ca doar un barbat o va ajuta sa se implineasca.

Viseaza sa se marite cu tatal ei, sa ii ia locul mamei, asa ca aceasta ajunge un competitor la inima tatalui. Ca si baietii, fetele vor vedea in actul sexual unul violent. E insa mult mai usor sa ii explici unei fetite ce se intampla, pentru ca ea reduce totul la modul romantic.

Concluzie

Cel mai bun sfat ramane, insa, cel clasic: sa incuiati usa dormitorului daca aveti de gand sa faceti sex si sa le cititi copiilor o poveste buna inainte de a-i culca.

Citeste mai multe pe www.intimatemedicine.com

 

Sursa: intimatemedicine.com

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO