Bolile cu transmitere sexuala afecteaza tot mai multe adolescente


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 11:36
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In prezent, jumatate dintre adolescente se aleg cu o boala cu transmitere sexuala in primii doi ani de la debutul vietii sexuale. Iata ce arata un studiu realizat de cercetatorii americani.

 

Cele mai frecvente sunt infectiile cu Chlamydia, trichomonas si gonoreea, care apar chiar si la 15 ani. Iar la o varsta atat de mica nu se fac testarile pentru aceste boli, care de cele mai multe ori sunt descoperite tarziu.

Potrivit statisticilor, tinerii din Romania isi incep viata sexuala foarte devreme. Fetele au prima experienta sexuala la 12 ani, iar baietii chiar la 11. Iar numarul cazurilor de boli cu transmitere sexuala creste alarmant, la fel si cel al sarcinilor si avorturilor, conform Ministerului Sanatatii.

Cu cat varsta la care tinerii isi incep viata sexuala este mai mica, cu atat creste numarul imbolnavirilor. Iar pe termen lung consecintele pot fi foarte grave. Motivul? Adolescentii nu merg la un consult de specialitate dupa prima experienta sexuala.

La ora actuala, 25% dintre tinerii activi sexual au o boala venerica. Iar pentru a evita complicatiile, vizita la medic trebuie facuta cat mai devreme.

Aceeasi situatie este si in cazul tinerelor, iar vizita la ginecolog este extrem de importanta. Aceasta cu atat mai mult cu cat multe dintre bolile cu transmitere sexuala nu prezinta simptome.

O prima masura de prevenire a multor afectiuni este respectarea masurilor de igiena inainte si de dupa raportul sexual. Acestea sunt de cele mai multe ori neglijate, ne atentioneaza medicii.

Infectiile urinare se transmit prin contact sexual neprotejat
Vezi aici cum sa te protejezi impotriva microbilor cu transmitere sexuala!
VIDEO PROTVPLUS.RO