Barbatii care castiga mai putin decat sotiile lor, tentati sa insele

Dată publicare: 17-08-2010 00:00
Dată actualizare: 15-07-2012 06:23


sex

Barbatii ale caror venituri sunt mai mici decat cele ale sotiilor lor sunt mai tentati de ideea de a avea o aventura, potrivit unui studiu publicat, luni, in Statele Unite, informeaza AFP.

Sa iti inseli partenera de viata reprezinta pentru barbatii cu venituri mici o modalitate de reafirmare a propriei masculinitati, amenintata de aceasta situatie, a explicat Christin Munsch, doctor in sociologie la Universitatea Cornell din Statele Unite, intr-un studiu prezentat in cadrul conferintei anuale a Asociatiei americane de sociologie.

"Veniturile mai mici ale barbatilor decat cele ale partenerelor de viata pot sa ameninte identitatea masculina a barbatilor, punand sub semnul intrebarii notiunea traditionala potrivit careia ei sunt aceia care trebuie sa asigure traiul zilnic al familiei", a explicat cercetatoarea americana.

"Acest raport cauza-efect poate fi deosebit de pronuntat in anumite grupuri de populatie profund atasate de ideea masculinitatii traditionale, cum este cazul barbatilor de origine latino-americana", a precizat autoarea studiului.

Potrivit acestui studiu, numarul cazurilor de infidelitate este mult mai mare atunci cand barbatul cu venituri mai mici decat cele ale sotiei sale este de origine hispanica.

Acelasi studiu sustine, totodata, ca femeile care isi sustin financiar familiile sunt mai tentate sa-si insele partenerii de viata. In schimb, daca femeia depinde financiar de partenerul ei de viata, ea se confrunta cu un risc mai mic de adulter.

Sursa: Pro TV

Tags: infidelitate, sex,


VIDEO PROTVPLUS.RO