60% dintre romance isi incep viata sexuala inainte de 18 ani!

08-04-2009 00:00


Un comportament gresit, avertizeaza ginecologii. Organele sexuale sunt insuficient dezvoltate, iar in timpul actului sexual pot aparea leziuni.

 

De asemenea, flora vaginala este perturbata si astfel, infectiile locale se pot dezvolta mult mai usor pe tot parcursul vietii.

Nu doar parintii insista ca tinerele sa-si inceapa viata sexuala dupa 18 ani, ci si ginecologii. Acestia considera ca doar varsta din buletin, si nu aspectul fizic, este un indiciu al maturizarii organelor sexuale.

Pana la majorat sistemul hormonal nu este complet dezvoltat, iar o activitate sexuala regulata poate avea implicatii grave asupra starii de sanatate.

In aceste conditii, colul uterin este cel mai expus imbolnavirilor.

De altfel, statisticile spun ca debutul precoce al vietii sexuale este unul printre principalii factori de risc in cancerul de col uterin, alaturi de infectia cu HPV. Insa leziunile nu apar apar numai la nivelul colului.

In plus, medicii afirma ca inceperea vietii sexuale vietii sexuale inainte de 18 ani favorizeaza infectiile la nivelul aparatului genital pana spre varsta a treia.

De asemenea, menstruatia neregulata, considerata un fenomen normal pana la 18 ani, impune folosirea obligatorie a prezervativului. Si aceasta nu numai pentru protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Specialistii spun ca vizita la ginecolog este obligatorie inainte de debutul vietii sexuale. Apoi, trebuie repetata cel putin o data pe an pe tot parcursul vietii.

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO