Aglomerația, la ordinea zilei pe pârtiile de schi. Surpriza de care au avut parte turiștii din Poiana Brașov
Your browser doesn't support HTML5 video.
Se poate schia în condiţii bune, peisajul este rupt din poveşti, iar spre bucuria generală, în Poiana Braşov a fost deschisă şi pârtia de săniuş. Cozi au fost peste tot fără temeri şi reguli de distanţare socială.
În Poiana Braşov, cei care au vrut să fie primii pe pârtie s-au aşezat la rând de cu zori însă tot s-au format cozi uriaşe.
Și dacă jos era ceaţă densă, pe măsură ce au urcat, schiorii au avut parte de o surpriză: au fost întâmpinați de un curcubeu imens, iar soarele le-a zâmbit generos.
Odată ajuns aici nu ai cum să nu te opreşti să admiri tabloul de iarnă. Te atrage ca un magnet și merita așteptarea.
Cătălin Petrescu, Salvamont Braşov: "Reamintesc turiştilor că doar pârtiile din partea superioară a masivului sunt deschise şi îi rog să nu mai iasă de pe aceste pârtii deschise şi să coboare spre telegondolă, pentru că stratul de zăpadă încă este foarte subţire şi se pot ascunde multe pericole."
A fost îmbulzeală mare şi pe pârtia de săniuş. Spre orele prânzului parcările erau ticsite.
Iar cei care au ales să plece în speranţa că DN1 va fi mai liber, tot nu au scăpat de tradiționalele cozi care s-au format între stațiuni. Între Predeal și Buşteni s-a circulat bară la bară.
Şi în staţiunea Păltiniş, din judeţul Sibiu, a nins la peste 1.400 de metri altitudine. Aşa că şi aici au fost destui doritori să se urce în telescaun ori în teleschi cu precizarea că n-au aşteptat mai mult de 10-15 minute.
Gheorghe Tomescu, turist: "Un pic cam multă lume, aşa este în sezon şi aşa este peste tot în stațiunile din ţară, peste tot."
Pârtiile de la Păltiniş rămân deschise şi în timpul săptămânii, mai ales că în zilele geroase funcţionează şi tunurile cu zăpadă artificială.
Cartela pentru o zi de schi costa 90 de lei, iar pentru o oră de instructaj plătiţi 120 de lei. La fel cât pentru o noapte de cazare.