Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tiberiu Ușeriu s-a întors la Polul Nord. Românul vrea să câștige un traseu sălbatic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ambițiosul Tiberiu Ușeriu s-a întors la Polul Nord. De această dată vrea să câştige ultra-maratonul ''Yukon Arctic Ultra'', un traseu sălbatic de 700 de kilometri.

Va înfrunta temperaturi de minus 27 de grade Celsius pe un teren accidentat, înzăpezit şi îngheţat. Are însă o motivaţie puternică.

Speră să promoveze astfel ''Via Transilvanica'' - o cale de drumeție, de 1000 de kilometri, care va lega 10 judeţe din România.

Tibi Ușeriu: "Multă lume vrea să știe ce mă mână pe mine. De ce aleg cursele astea inuman de lungi. Provocarea unei rute noi? Autodepășire ? Da, și asta. Dar mai mult vreau să îmi răspund mie la o întrebare. Cum fac să merg mai departe când toate vocile din cap îmi spun să mă opresc?"

Iar pentru asta Tibi Ușeriu a plecat extrem de hotărât la Polul Nord. Îl așteaptă însă probe cumplite și în ultimul rând va trage o sanie după el: "Pe 3 februarie alerg la Ultramaratonul Yukon Arctic Ultra. Un maraton sălbatic și dur. Poate cel mai dur." Alin Ușeriu, fratele lui Tibi Uşeriu: ”Nu mai e pe drum, pe ice-road, este off-road, teren accidentat. Pe acolo au mai trecut numai snowmobile și de data asta va trebui să își care sania de-adevăratelea, nu mai își pune roți. Este o cursă extrem de grea."

Citește și
Andreea Esca
Ce n-a putut să mă convingă tata, a reușit Tibi Ușeriu

Tiberiu este convins că experiența de la Ultramaratonul Arctic Ultra de la Cercul Polar - pe care l-a câștigat de 3 ori - o să îi fie de mare folos. De această dată se va întrece cu alți 49 de concurenți: "Merg să afle restul lumii de Via Transilvanica. Până la urmă e tot un proiect de anduranță pentru noi toți."

Via Transilvanica este un proiect ambițios, care presupune amenajarea unei poteci pe o lungime de o mie de kilometri - din Drobeta Turnu Severin până la Putna, în Suceava.

Până acum, asociația Tăşuleasa Social - condusă de Tibi Useriu și de fratele sau - a fost ajutată de 400 de voluntari și a reușit să marcheze 140 de kilometri. Traseul își propune să atragă cât mai mulți turiști, precum vestitul El Camino din Spania.

SAlin Ușeriu, fratele lui Tibi Uşeriu: "Cred că e cu foarte mare sens, pentru că această țară merită cunoscută, merită în primul rând marcată și Via Transilvanica asta face."

Pentru a câștigă competiția de la Polul Nord, românul trebuie să parcurgă cel puțin 100 de kilometri pe zi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult