Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Demonstrație LIVE la iLikeiT. Ce știu să facă ochelarii Vision Pro de la Apple, care costă 3500 de dolari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ce este la modă în tehnologie? Ochelarii de realitate mixtă! În SUA s-au vândut sute de mii, în ultima lună. Pot fi folosiți pentru conținut video, aplicații pentru productivitate ori jocuri.

Ochelarii de la Apple se numesc Vision PRO și nu se găsesc în Europa. S-au vândut doar în Statele Unite ale Americii cu precomandă, dar și în magazin.

Ochelarii sunt conectați la Apple TV, și în acest fel puteți să vedeți și voi ceea ce văd eu. Am câte un ecran pentru fiecare ochi și împreună îmi dau o imagine steroscopică. Voi îmi apăreți mie pe retină cu ajutorul unor camere care sunt pe ochelari.

Practic este o imagine redată de aceste camere, care îmi de senzația aceasta de 3D. Adică dacă vreau să pun mâna pe masă sau să apuc blatul este foarte ușor să fac asta și aproape natural.

Citește și
Apple Vision Pro a fost lansată oficial, după ani de dezvoltare. Prețul e prohibitiv
Apple Vision Pro a fost lansată oficial, după ani de dezvoltare. Prețul e prohibitiv

Cum funcționează? Apăs pe o coroană de pe ochelari și se deschide meniul de aplicații. Și acum vedem niște iconițe pe care le recunoaștem destul de ușor de pe MacBook-uri, de pe iPhone, de pe iPad.

Ce este interesant e că nu am mouse, nu am tastatură, nu am telecomenzi. Dacă vreau să deschid, de exemplu, aplicația de foto, doar mă uit la iconiță și doar ating degetul arătător de degetul mare.

Și uite o fotografie pe care v-am făcut-o vouă, Lavinia și Mihai Dedu, mai devreme.

Este foarte interesant, pentru că fotografiile sunt făcute tot în stil 3D. Se pare că 3D-ul este la modă.

Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute cu cu acești ochelari. Sunt câteva aplicații care vin pre-instalate. Sunt video-urile de la Apple TV în diverse concerte, pe care le poți vedea și care sunt filmate special pentru Vision PRO și ai senzația că ești acolo și că-ți cântă ție. Sunt și câteva jocuri, dar și câteva aplicații educaționale.

Avem și o aplicație care a fost prezentată ca demo de Apple, cu dinozauri 3D. Poate să se conecteze și la laptop și atunci poți să ai niște ecrane mai mari în față.

Ideea e că există o o schimbare în felul în care probabil vom consuma conținut în următorii ani. Nu vorbesc de 2-3 ani, ci poate mai mult de atât.

Din păcate .. sunt și dezavantaje pentru această tehnologie. Ochii obosesc foarte repede, folosesc ochelarii de vreo 30 de minute în această dimineață și deja simt că mă ustură ochii și că am ochii uscați, pentru că ochelarii au niște senzori infraroșii care urmăresc tot timpul ochii mei, ca să selectez aplicații în meniu, ș.a.m.d.

Foarte important, ochelarii aceștia costă 3.500 dolari fără taxe.

Mai avem modelul de la Meta, care, la fel, este popular, costă ”doar” 3000 de lei, model care este deja la a 3-a generație.

Mult mai concentrați pe jocuri, cei de la Apple încearcă să meargă mai mult pe entertaiment, pe video și pe productivitate. Deocamdată sunt tehnologii aflate la început.

Abia peste câțiva ani o să putem să înțelegem ce putem să facem cu ei, pentru că, acum, după oră te cam plictisești și gata.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult