Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri SUA 2020. Casa Albă, păzită cu un gard de oțel: ”Am văzut asta în țări conduse de dictatori”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru prima dată în istoria alegerilor SUA, Casa Albă este protejată de un gard suplimentar, care împiedică accesul eventualilor doritori în curtea complexului prezidenţial din Washington.

”E ceva ce n-am mai văzut și e trist. Puteai să treci cu mașina pe lângă Casa Albă, apoi au interzis accesul auto, iar după aceea au redus și mai mult accesul. Faptul că Guvernul SUA ridică un gard de oțel în fața Casei Albe e unul dintre cele mai triste comentarii în această situație. Nu ne așteptam ca un astfel de gard să fie ridicat în fața unui simbol al națiunii.” - a declarat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV John Florescu, producător de televiziune, analist politic și fost director de comunicare al Partidului Democrat.

 

Inițial, astfel de garduri, cu înălţimi cuprinse între 2 m şi 2,8 m, au fost montate în jurul Casei Albe pe parcursul verii, din cauza turbulenţelor de stradă care au urmat morţii, în 25 mai, a lui George Floyd, după ce a fost ținut cu genunchiul pe gât de către un poliţist alb.

Citește și
Bursa, alegeri SUA
”Nervozitate” pe burse, după alegerile din SUA. Rezultatul incert creează nesiguranță

Şeful poliţiei metropolitane din Washington DC, Peter Newsham, a declarat recent că 'în prezent nu există ameninţări de violenţă credibile'', dar a precizat că mai multe grupuri au depus cereri pentru organizarea de ample demonstraţii şi că întregul departament de poliţie din capitala federală a SUA este în dispozitiv în ziua alegerilor.

 

”Poate că am văzut asta în alte țări conduse de dictatori, în alte părți ale globului. Sunt îngrijorări cu privire la unele situații care ar putea apărea în Washington, într-un parc în apropiere de Casa Albă.” - a mai spus John Florescu la Știrile Pro TV.

Începând din 19 octombrie, Washington DC, capitala federală a SUA şi zonele sale învecinate sunt survolate la joasă altitudine de un elicopter, în cadrul pregătirilor pentru ziua inaugurării, 20 ianuarie 2021, a anunţat Administraţia naţională pentru securitate nucleară (NNSA), potrivit Agerpres.

 

Aparatul de zbor măsoară nivelul de radiaţii, ca partea a pregătirilor standard pentru protejarea sănătăţii şi a siguranţei publice în ziua evenimentului, a precizat NNSA

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult