Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele certificate de căsătorie digitală, emise la Starea Civilă Sibiu. Ce trebuie să facă mirii și nașii

Primele certificate de căsătorie digitale au fost emise de Primăria Sibiu, joi și vineri. Starea Civilă de acolo a intrat în programul național de digitalizare a documentelor.

„Joi, 26 septembrie şi vineri, 27 septembrie, Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Sibiu a emis primele șase certificate de căsătorie în format digital. Municipiul Sibiu este printre primele municipii din ţară în care s-a implementat această componentă a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă - SIIEASC, un program naţional iniţiat de Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor prin care se digitalizează activitatea de stare civilă” se arată într-un comunicat al instituției, preluat de Agerpres.

La ceremonia oficială de căsătorie, mirii și nașii semnează pe tabletă, au explicat oficialii primăriei.

„Concret, Registrul fizic de Stare Civilă nu mai există, fiind înlocuit de un sistem digital în care se înregistrează toate datele legate de căsătorie. După oficierea ceremoniei, mirii şi naşii semnează digital documentele, pe un pad special, iar ulterior, din sistemul electronic se poate genera certificatul de căsătorie atât în format fizic, tipărit, cât şi în format digital, dacă tinerii căsătoriţi îl solicită", se arată în comunicatul menţionat.

Alte 16 perechi vor fi înregistrate sâmbătă, în noul sistem de Stare Civilă.

Citește și
Horoscop
Horoscop 13 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Nativii unei zodii fac un pas mare spre căsătorie

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sibiu derulează deja în format digital activitatea de înregistrare a naşterilor şi deceselor, prin intermediul acestui sistem informatic naţional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult